avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    05 apr 2022, 17:29    0   

Opvallend nieuws in de motorwereld: Giovanni Castiglioni – de flamboyante oud-CEO van MV Agusta – investeert in en treedt toe tot de raad van bestuur van het elektrische merk Vmoto. En dat mag gezien de pedigree die aan de familie is verbonden toch opvallend heten. Het Australisch-Chinese Vmoto, is dan wel een van ’s werelds snelst groeiende tweewielerbedrijven, maar het zet volledig in op elektrische scooters en motoren.

De familie Castiglioni was er zowel bij tijdens de hoogtepunten als de dieptepunten van MV Agusta. Zo was Claudio Castiglioni, de vader van Giovanni, CEO van de Italiaanse motorbouwer toen de MV Agusta F4 en Brutale op de markt kwamen. En toen de iconische Ducati 916 het levenslicht zag, stond diezelfde Castiglioni aan het roer van van Ducati, Cagiva, Moto Morini en Husqvarna. Kwestie van hun impact op de motorgeschiedenis allerminst te onderschatten. Helaas keerde het tij tussen 2010 en 2019, waarna Giovanni Castiglioni z’n scepter overliet aan de Russische familie Sardarov. En toen werd het dus even stil rond de roemruchte motorfamilie. Tot nu.

De Vmoto Stash, met het kenmerkende helmvak in de ’tank’.

Het familiebedrijf – nu geleid door Claudio’s zoon Giovanni Castiglioni – maakt z’n rentree in de motorwereld in 2022 via bovengenoemde investering in Vmoto. De deal betekent voor Vmoto dat het z’n slagkracht in Europa flink zal kunnen uitbreiden. Zo komt er binnen afzienbare tijd een nieuwe ‘premium’-lijn van elektrische motoren (geen scooters). De speerpunt van die nieuwe richting moet de Vmoto Stash worden. Die motor zouden we de komende paar maanden reeds op onze wegen kunnen spotten.