avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    10 jan 2023, 13:59    0   

Ronduit indrukwekkend zijn ze, de cijfers die Verge Motorcycles op de CES in Las Vegas vrijgaf over z’n TS Ultra. De Finse elektromotoren-pionier bracht eerder al z’n TS en TS Pro op de markt, maar doet daar binnenkort een TS Ultra bij. En dat is heus niet enkel een overtreffende trap qua naam…

Volgens de Finnen levert het blok van de TS Ultra maar liefst 150 kW – omgerekend goed 200 pk – en produceert het een verbluffende bak koppel. 1200 Nm om precies te zijn. Bam. Onder die, vermoedelijk elektronisch perfect uitgebalanceerde, impuls flitst de TS Ultra op amper 2,5 seconden richting 100 km/u. De begrenzer grijpt in vanaf 200 km/u. En toch zijn het niet die cijfers die bij ons het meeste lof oogsten. De actieradius en laadtijd verdienen – althans op papier – een open doekje.

Volgens de Scandinaviërs zou je de nieuwkomer in amper 25 minuten nokvol moeten kunnen laden, en er vervolgens tot 375 km aan een stuk mee kunnen rijden. Dat zijn cijfers waar andere producenten van elektromotoren tot op heden enkel van kunnen dromen.

Prijs en beschikbaarheid

Er is uiteraard een flinke ‘mààr’ aan verbonden. Enerzijds moet je nog geduld hebben tot het vierde kwartaal van 2023 voor de TS Ultra bij jou geleverd kan worden. Anderzijds heb je bij voorkeur al flink gespaard: de vanafprijs voor de nieuwkomer is vastgelegd op 44.900 euro. Of daar al btw bij is opgeteld, is niet duidelijk. Een voorschot van 1.000 euro storten kan via deze link, en is voldoende om jouw exemplaar te reserveren. In de configurator kan je aan de slag met kleur (zonder meerprijs), zadelstoffering (0-750 euro, afhankelijk van het materiaal) en veringleverancier (Wilbers of Öhlins, zonder meerprijs).

Emissievrij, maar niet rookvrij.