avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    02 mei 2022, 14:51    0   

Gisteren is in de Nederstraat in Oudenaarde een motorrijder neergestoken door twee jongeren. Na dit geval van extreme verkeersagressie kreeg de motorrijder een messteek in de hartstreek. Hij is ondertussen buiten levensgevaar.

Alles gefilmd

De feiten vonden plaats in de Nederstraat in Oudenaarde, een zeer drukke winkelbuurt. De 21-jarige motorrijder werd neergestoken en met levensgevaarlijke verwondingen naar het UZ in Gent gebracht. Eén van de twee daders bracht een messteek in de borstkas toe en beide sloegen dan op de vlucht. Even daarvoor was er in de drukke straat al beroering ontstaan toen een wagen met een veel te hoge snelheid door de drukke straat reed. Of het geval van verkeersagressie hieraan kan gelinkt worden, is niet duidelijk. Twee jongeren verhinderden daarna een motorrijder de doorgang. Wat leidde tot de messteek is niet duidelijk. Het incident werd door heel wat voorbijgangers opgemerkt en eentje filmde alles. Daardoor kon de politie de verdachten ook snel arresteren.

De Nederstraat in Oudenaarde is een winkelstraat waar verkeer is toegelaten. Op 1 mei was het er erg druk. (foto Google Streetview)