avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    07 jan 2022, 15:25    0   

Sam Sunderland won de Dakar in 2017 en de Brit staat in de tussenstand van de huidige versie alweer aan de leiding. Hij leeft en traint al 10 jaar in Dubai. Reden genoeg voor de mannen van Red Bull om een indrukwekkende fotoreportage te maken met Sunderland in de aanloop naar de Moeder aller Rally’s:

Voor u zich vergaapt aan de leuke beelden, hier is wat ze bij Red Bull nog meegeven over hun poulain:

Sam Sunderland doet in Saoedi-Arabiƫ opnieuw een gooi naar zijn tweede Dakar Rally-titel. De Britse motorrijder bereidt zich voor op zijn zoektocht door terug te keren naar zijn oefenterrein in Dubai om langs iconische monumenten te racen en op de top van het hoogste gebouw ter wereld te staan. Dit is wat u moet weten:

  • Sunderland won zijn eerste Dakar Rally-titel in Zuid-Amerika tijdens de 2017-editie en nadat hij vorig jaar derde werd, heeft hij een sterke start van de 2022-editie genomen in de SaĆ¼dische woestijn.
  • Een van de belangrijkste redenen dat de Brit het afgelopen decennium naar de top van de motorwereld is gestegen, is zijn beslissing om Dubai als trainingsbestemming te kiezen, zodat hij met gemak door de zandduinen kan navigeren.
  • Sunderland, die ook het prestigieuze 2019 FIM Cross-Country Rallies World Championship won, onthulde: “Ik heb iets meer dan 10 jaar in Dubai gewoond en het is een plek die me in staat stelde om mijn droom te verwezenlijken om een Dakar-deelnemer te worden. Zonder deze plek is het moeilijk te zeggen of ik ooit wereldkampioen zou zijn geworden.”
  • In de aanloop naar de laatste Dakar-rally keerde de Gas Gas Factory Racing-coureur terug om op zijn motor langs een hele reeks iconische monumenten naar de top van het hoogste gebouw ter wereld – Burj Khalifa – te racen.
  • De 32-jarige rijder voegt zich bij een exclusieve en illustere lijst van mensen – waaronder filmsterren Tom Cruise en Will Smith – die de duizelingwekkende hoogte van de 828 meter hoge wolkenkrabber hebben bereikt.
  • De in Portsmouth geboren Dakar-coureur komt op zijn weg daarheen meerdere terreinen en scenario’s tegen die synoniem zijn met de cultuur van Dubai, om te rijden in gebieden waar nog nooit eerder met een motorfiets is gereden.
  • Sunderland doorkruiste het nieuwe en het oude Dubai en reed onder meer over de mountainbikeroutes van Hatta, voer over de iconische woestijnduinen van Al Faqa en maakte sprongen over fairways van golfbanen.
  • Op 14 januari wordt de nieuwe Dakar-winnaar gekroond. Sunderland voegde eraan toe: “Het betekent veel om hier terug te komen en de kans te krijgen om op plaatsen te rijden waar niemand anders is geweest, en om te kunnen zeggen dat ik op de top van het hoogste gebouw ter wereld heb gestaan, is allemaal een beetje surrealistisch.”

Wij geven nog graag mee dat Sunderlands voorbereiding duidelijk op KTM verliep, maar dat er voor de Dakar rode GasGas plastic aangevlogen werd. Het maakt voor deze beelden geen enkel verschil. Geniet!

Foto’s: Red Bull