avatar MotornieuwsMotornieuws    20 mrt 2023, 11:07    0   

Met droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Frédéric Fourgeaud. Hij was de baas van SIMA, het bedrijf waarmee MotoMondo onder andere Royal Enfield importeert naar de Benelux, en de bedenker van het motorfietsmerk Mash. Frédéric was een kleurrijk figuur in de motorwereld.

Motorman in hart en nieren

Het was via sociale media dat we hoorden van het overlijden van Frédéric Fourgeaud. Fred begon zijn carrière in de motorsport, met onder meer de titel van vicekampioen van Frankrijk circuitracen, voordat hij zich toelegde op de uithoudingsraces. Vervolgens stapte hij in de zakenwereld, van dealer tot manager van Ipon-smeermiddelen, voordat hij SIMA (Société d’Importation de Motos et Accessoires) in Beaune (Frakrijk) overnam. Uiteindelijk richtte hij in 2012 het motormerk Mash op.

Frédéric, links op de foto, had ons onlangs vergezeld tijdens de presentatie van de Royal Enfield Super Meteor 650.

Innemend persoon

We zijn des te meer geschokt door zijn overlijden, omdat we hem onlangs nog hadden ontmoet tijdens de presentatie van de nieuwe Royal Enfield Super Meteor 650 in Marseille. Fred, zoals wij hem graag noemden, was een innemend persoon. Hij had een visie op motorrijden die altijd relevant was en had nooit gebrek aan sappige anekdotes. Hij was een zeer bekwaam rijder, maar kon ook het gas flink opendraaien.

MotorNieuws.be betuigt zijn diepste medeleven aan familie en vrienden.