avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    09 mrt 2023, 18:02    0   

Op de openbare weg kan je als motorrijder maar beter goed zichtbaar zijn. Fluoriscerende kledij en accessoires kunnen daarbij helpen, maar een Franse start-up heeft een betere, leukere én mooiere oplossing: de Ownyx MRA helmverlichting.

Verlichting nabootsen

De Ownyx MRA is een verlichtingsmodule die door middel van magneten achteraan op de helm wordt bevestigd, en vervolgens de verlichting op uw motor nabootst. Zowel een standaard oplichtend achterlicht, richtingaanwijzers, remlichten als waarschuwingslichten (vier richtingaanwijzers) kan de MRA simuleren. Daarvoor maakt het systeem geen gebruik van een IMU, maar wel van een koppeling aan de verlichting van de motor zelf – waarbij het signaal verstuurd wordt via een draadloze zender en ontvanger.

Op die manier zorgt de extra verlichting zorgt dan voor een betere zichtbaarheid op een hoogte van ongeveer twee meter – optimale zichtbaarheid vanuit de (vracht)wagen – en over een gezichtsveld van 230°. Standaard boordverlichting zit doorgaans lager en verspreidt z’n licht minder breed.

Voor elk wat wils

Het ontwerp van de MRA sluit naadloos aan bij het uiterlijk van moderne helmen, dankzij de vier beschikbare buitenschalen in verschillende kleuren en afwerkingen: zwart, wit, leer of carbon. Het toestelletje weegt minder dan 120 gram en op het dikste punt amper 1,8 cm breed.

Prijs en beschikbaarheid

De OWNYX MRA wordt geleverd met een ontvanger, montagekit en schaal naar keuze voor 179 euro. Snelle vogels kunnen er momenteel zelfs eentje op de kop tikken voor 154 euro, tijdens de huidige pre-orderfase. Extra platen en de specifieke magneten zijn ook los verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor gebruik op een tweede helm.

Meer info of bestellen: www.ownyx.fr