avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    11 jul 2022, 15:21    0   

We vergeven ’t u als u in bovenstaande motor Moto Guzzi’s V8 GP-racer had herkend. Daar lijkt deze knul wel op… al is hij een heel stuk kleiner. In de basis is dit immers een Honda Monkey, die werd aangepakt door het Japanse/Thaise-team van Ganesha Custom, K-Win en NOTE. Het is ook geen eenmalige custom; deze replica kun je kopen, hoewel vermoedelijk slechts in zeer beperkte hoeveelheden. 

Bovengenoemde, legendarische GP-racer uit 1950 stuwde naar verluidt 80 pk richting de krukas, bij een toerental van iets meer dan 16.000 tpm. De Guzzi tikte daarbij een recordsnelheid aan van 286,5 km/u tijdens de Belgische grand prix van 1957 – nota bene z’n allerlaatste race. We gokken dat de omgebouwde Monkey niet bepaald in de buurt van deze snelheden komt. Dat hopen we, toch.

Meer dan een Guzzi-lookalike

Maar er zit meer achter deze Monkey Racer Replica dan alleen Guzzi-geschiedenis. Ook de beroemde mangameester Akira Toriyama is een grote inspiratiebron. Deze motor komt immers overgewaaid uit het Dragon Ball-universum, waar het eigenlijk een Moto Guzzi V8 racer-geïnspireerde ‘mech’ (een vechtrobot, nvdr.) is.

Bulma, het personage dat de Nr. 19 berijdt, kan hem laten transformeren tussen een motorfiets, een mech met twee poten en een trike. Op de omgebouwde Monkey herken je zo de ‘Capsule Corp.’-branding op de tank, evenals de grote 19-nummerplaat op de zijkant. De smalle, zwarte, knipperende ‘lichtstaven’ aan weerszijden van de koplamp vervangen de kanonnen uit de manga. 

Te koop

Ganesha Custom verkoopt de Monkey Racer Replica op zijn website, voor een vraagprijs van 1.595.000 yen, inclusief belasting maar exclusief verzendkosten. Dat is ongeveer 11.530 euro volgens de huidige omrekenkoersen. Dat lijkt veel voor een Monkey, maar is weinig een custom als deze. Het is onduidelijk hoeveel er gemaakt gaan worden, waarschijnlijk zal de oplage beperkt blijven.