avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    26 nov 2021, 14:20    0   

Dat er geen motoren te zien zouden zijn tijdens de Brussels Motorshow was al een tijdje bekend. Nu laat organisator Febiac ook weten dat er geen autosalon zal zijn. De Brussels Motorshow wordt voor het tweede jaar op rij afgelast.

“Wij anticiperen op het feit dat de achteruitgang van de sanitaire situatie en de invoering van bijkomende beperkingen ons niet in staat zullen stellen het verwachte aantal bezoekers onder optimale omstandigheden te verwelkomen”, laat Andreas Cremer, CEO van Febiac weten.

Om die reden hebben Febiac en haar leden unaniem beslist om het Auto (en motor- n.v.d.r.) Salon te verplaatsen naar alle concessiehouders in het land. Dat wil dus zeggen dat net zoals vorig jaar het salon naar de dealers gaat. Dat was voor heel wat motormerken al het plan, trouwens. Dit alles zal ondersteund worden door een toekomstig digitaal platform waar motorrijders en automobilisten met al hun vragen terecht zullen komen. Hoe dat platform er zal uitzien is nog niet duidelijk. Febiac laat wel weten nu al een brug te willen bouwen naar het salon van 2023.