avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    25 aug 2023, 11:32    0   

Een nieuwtje dat van over de Plas komt overgewaaid. In Californië heeft Ducati immers een homologatie-aanvraag ingediend voor een ‘Supersport 950 T’ en ‘Supersport 950 ST’ bij het CARB. Die zouden naast de standaardversie en de ‘S’ in het gamma komen, en zorgen voor de nodige speculatie.

Uit een blik op de beknopte technische informatie kunnen we concluderen dat de motorinhoud alvast identiek blijft. Naar alle waarschijnlijkheid neemt Ducati ook de technische basis quasi onveranderd over. De grootste veranderingen zullen naar alle waarschijnlijkheid op het vlak van uitrusting, kuipwerk en ergonomie.

Touring en Sporttouring?

De ‘T’ zou immers in de richting van een Touring-versie wijzen, waarbij we snel denken aan een aangepast zadel, een hoger en verder achteruit gericht stuur, een groter windscherm en een aangepaste kofferset. Bij ‘ST’ denken wij dan weer spontaan aan Sporttouring, waarbij een opgewaardeerde ophanging en remmenwinkel een mogelijkheid vormen.

Het is voorlopig allemaal wat koffiedikkijken, maar wel een reden om de persinfo uit Borgo Panigale nauwgezet in ’t oog te houden.