avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    18 nov 2022, 14:49    0   

Het Yamaha R3 bLU cRU Europees Kampioenschap, dat vorig jaar voor ’t eerst van start ging, heeft voor verschillende jonge rijders de deur naar het wereldkampioenschap geopend. De winnaar van dit jaar, de 18-jarige Braziliaan Enzo Valentim, zal in 2023 zijn debuut maken in het FIM Supersport 300 Wereldkampioenschap en daarbij de steun van Yamaha Motor Europe genieten. Klinkt dat zo ongeveer als jouw droom? Lees dan vooral verder!

Jonge rijders – enkel tussen 14 en 20 jaar oud – kunnen zich vanaf nu immers inschrijven voor het 2023-seizoen van het Yamaha R3 bLU cRU Europees Kampioenschap. Dat zal in het zog van het FIM WorldSBK-kampioenschap worden verreden verreden, op zes verschillende omlopen. Het mag duidelijk zijn: dit kampioenschap is de gedroomde eerste stap voor jonge racers die hun zinnen hebben gezet op het bereiken van de top van het wereldkampioenschap in de wegracerij.

Enzo Valentim, winnaar van het Yamaha R3 bLU cRU Europees Kampioenschap in 2022

Snel zijn is de boodschap

En daarmee bedoelen we heus niet enkel op het circuit. De belangstelling voor het Yamaha R3 bLU cRU Europees Kampioenschap zal – zeker na de succesvolle eerste twee seizoenen in 2021 en 2022 – ook voor het seizoen 2023 enorm zijn. En er zijn slechts 30 grid slots* beschikbaar. Vroeg inschrijven zal met andere woorden essentieel zijn om deze spannende kans niet te missen. Een gewaarschuwd racer in spe…

Er valt immers niet enkel een Europese titel te winnen, de winnaar van het Yamaha R3 bLU cRU Europees Kampioenschap van 2023 promoveert ook naar het FIM Supersport 300 Wereldkampioenschap in 2024. Inclusief volledige ondersteuning in een Yamaha WorldSSP300-team (indien hij/zij voldoet aan de minimale leeftijdseis om deel te nemen aan het FIM Supersport 300 World Championship)

Inschrijven?

Is de zin om deel te nemen enkel gegroeid door bovenstaande info te lezen? Rep je dan als de wiedeweerga naar de inschrijfpagina voor het 2023 Yamaha R3 bLU cRU Europees Kampioenschap, en solliciteer naar je eigen plekje op de startgrid!