avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    27 nov 2020, 15:47    0   

Ok, de beelden zijn niet van uitstekende kwaliteit, maar dat heb je als ze van een flitscamera tonen. De held van de dag dacht dat hij met een motor niet tegen de (flits)lamp zou lopen als hij van voor geflitst werd. Hij had het verkeerd.

Vijf dagen

Het duurde 5 dagen voor de politie de motorrijder kon identificeren. Daarvoor had de man in Brussel om 23.35 ’s avonds aan 121 km per uur gezwaaid naar de flitspaal die hem aan de voorkant fotografeerde. Hij was zo overtuigd van zijn gelijk dat hij drie uur later nog eens langs reed. Toen deed hij het zonder handen en aan 104 km per uur. Dit lezen we in de Waalse krant La Dernière Heure.

Erezaak

De politie maakte er een punt van om de motorrijder te vinden. Na vijf dagen werd hij herkend in de straten van Genval. Zijn motor was niet verzekerd en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Op de foto’s reed de man ook met gewone sportschoenen. Genoeg om een hele reeks overtredingen voor de rechter te schuiven. Die oordeelde uiteindelijk dat er een boete van 3600 euro moest betaald worden en een rijverbod moest uitgevaardigd worden voor een periode van 75 dagen. Om onduidelijke redenen achtte de rechter de stijl van de motorrijder goed en kende hij nog een korting van 1200 euro toe. In totaal dus 2400 euro boete en 75 dagen rijverbod. Dat heet dan tegen de (flits) lamp lopen.

Foto’s: DH