avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    04 mei 2023, 11:14    0   

Het gaat hard, in Milwaukee. In het jaar waarin Harley-Davidson z’n 120ste verjaardag viert, stelt het merk slag om slinger nieuwigheden voor. Kondigden we gisteren nog de Electra Glide Highway King aan, dan steekt vandaag al een volgend persbericht in de mailbox: Fast Johnnie, de 2023-toevoeging aan de Enthusiast Motorcycle Collection. Racerij, nostalgie en muscle car-vibes, die trots over de de Low Rider ST, de Street Glide ST en de Road Glide ST worden gedrapeerd. Snel wezen is de boodschap, want ook deze versies zijn (opgeteld) gelimiteerd op 2.000 stuks.

Fast Johnnie

Het Fast Johnnie-lakpatroon grijpt terug op iconische designthema’s die te zien waren op high-performance muscle cars en pony cars uit de jaren ’60 en ’70. Denk aan contrasterende ‘race’- of ‘rally’-strepen over een krachtige basiskleur, en een slim of symbolisch personage of logo in het grafische pakket. Beide elementen dienden om een duidelijk visueel verschil te creëren tussen de high-performance versie van een auto en de standaardversie van datzelfde model.

Het Fast Johnnie-personage dat op de linkerkant van de brandstoftank is aangebracht, vind je ook terug op de motorfietsen waarmee het Harley-Davidson® Screamin’ Eagle®-fabrieksteam racet in de MotoAmerica King of the Baggers-serie. Het is geïnspireerd op het verhaal van een biggetje genaamd Johnnie, dat in 1920 door Harley-Davidson-racer en lid van de beruchte “Wrecking Crew”, Ray Weishaar, werd geadopteerd en teammascotte werd. Het biggetje zat geregeld op de tank van een racer tijdens de overwinningsronde na de race en wordt vaak genoemd als de bron van de bijnaam “Hog” (varken) die tot op de dag van vandaag wordt gebruikt voor alles dat met Harley-Davidson te maken heeft.

Op de tank en het voorspatbord vervangt “Harley-Davidson” in scriptletter een van de dunne streepelementen. Afhankelijk van het model is de striping aangebracht op de voor- en achterspatborden, de bovenkant en zijkanten van de brandstoftank, de voorkant van de kuip en de zijkappen en zadeltassen. Het Enthusiast Motorcycle Collection-logo staat op het achterspatbord.

Low Rider® ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

Hup, slaapzak en dekentje aan je motor binden, helm op en gaan. De Harley-Davidson® Low Rider® ST is een Amerikaanse V-Twin sport-touring machine voor de rijder die houdt van de strakke, pure West Coast-stijl en hunkert naar de prestaties van de Milwaukee-Eight® 117 V-Twin aandrijflijn. Mechanisch is de motorfiets identiek aan de 2023 Low Rider® ST.

Speciale stijl-features

  • Celestial Blue met custom witte details
  • Enthusiast Collection-logo op achterspatbord
  • Grafische elementen aan beide zijden van de tank – Fast Johnnie links, Bar & Shield rechts

Street Glide® ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

Ultieme pro-touring bagger performance en stijl voor de rijder die er maar geen genoeg van kan krijgen. De Street Glide® ST combineert de vette Milwaukee-Eight® 117 aandrijflijn met stoere West Coast-stylinginvloeden en nieuwe dark-and-bronze afwerkingen. Het comfort en de iconische Batwing-kuip spreken de traditionele Harley-purist aan. Mechanisch is de motorfiets identiek aan de 2023 Street Glide® ST.

Road Glide® ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

De Road Glide® ST straalt meer dreiging uit dan ooit en ondersteunt dat met het vermogen van de Milwaukee-Eight® 117 aandrijflijn. West Coast styling elementen, black-and-bronze afwerking, het gelauwerde comfort en de van afstand herkenbare Sharknose-kuip moeten kopers overtuigen. Mechanisch is de motorfiets identiek aan de 2023 Road Glide® ST.

Speciale stijl-features Road Glide ST en Street Glide ST

  • Celestial Blue met custom witte details 
  • Enthusiast Motorcycle Collection-logo op achterspatbord
  • Grafische elementen aan beide zijden van de tank – Fast Johnnie links, Bar & Shield rechts
  • Harley-Davidson® Genuine Motor Parts & Accessories biedt in kleur meegespoten King Tour-Pak® bagagedragers, Chopped Tour-Pak® bagagedragers en zadeltasdekselspeakers