avatar Gijs GilisGijs Gilis    29 apr 2021, 17:01    0   

Interessant weetje: meer dan 40 procent van alle motoren die Harley-Davidson produceert, wordt geleverd op Michelin-banden. Ergens nogal logisch dus dat de Amerikanen kiezen voor de Scorcher Adventure op hun Pan America (test + video). Die band is ontwikkeld voor 80 procent weggebruik en 20 procent trailgebruik. Wellicht is dat nog 15 procent te veel trailgericht voor de mensen die met een Pan America zullen rondrijden, maar dit geheel terzijde.

De Harley-Davidson Pan America 1250 met Michelin Scorcher Adventure.

Nieuwste rubbercompounds

Bij de ontwikkeling van de band, die zowel op verharde als onverharde wegen goed moet zijn, heeft Michelin stevig haar best moeten doen. Dankzij de 2CT+ technologie – waarbij de nieuwste rubbercompounds worden gebruikt – verkregen ze een erg stabiele achterband, nodig om de zware Pan America op koers te houden. Voor de voorband is een speciaal profiel ontworpen om tegelijk voldoende stijf te zijn, maar toch nog voldoende stuurgevoel te bieden.

Michelin Scorcher Adventure

Anakee Wild voor de echte offroaders

Voor de diehard offroaders bieden Harley-Davidson en Michelin een alternatief aan: de Anakee Wild. Deze band is gericht op 50 procent asfalt en 50 procent offroad. Door diepere groeven in het loopvlak (en zoveel meer) krijg je betere prestaties op onverharde ondergrond. Je kunt de Anakee Wild gewoon bij de Harley-Davidson dealers bestellen.

Michelin Anakee Wild

Klik hier voor meer info over de Michelin Scorcher Adventure en Anakee Wild.