avatar Gijs GilisGijs Gilis    28 apr 2021, 14:52    0   

Harley-Davidson kondigt met de nieuwe Icons Collection een jaarlijkse serie van limited edition productiemodellen aan. Daarin krijgen klassieke Harley-Davidson designs een nieuwe twist of wordt er gekeken naar de motorstijl van de toekomst. Aan de Icons Collection worden jaarlijks een of twee modellen toegevoegd, met een enkele productierun voor elk model. De productie van dat model zal nooit worden hervat of herhaald. Elke motorfiets uit de Icons Collection wordt bovendien genummerd en de koper ontvangt een echtheidscertificaat. Als eerste in de rij: de Electra Glide Revival.

Één kleurstelling

De tot 1.500 exemplaren gelimiteerde Electra Glide Revival krijgt een uiterlijk dat geïnspireerd is op de gelijknamige machine uit 1969. Dat was de eerste Harley-Davidson die verkrijgbaar was met een Batwing-kuip als accessoire. Tot op vandaag is het ontwerp van die kuip amper gewijzigd. In 1969 werden de accessoirekuip en zadeltassen alleen aangeboden in wit gegoten glasvezel, en de Electra Glide Revival eert die look met een Birch White (berkenwit) gelakte afwerking. De nieuwe machine wordt aangeboden in een enkel kleurenschema: de two-tone brandstoftank in Hi-Fi Blue en Black Denim doorsneden met een Birch White streep, met Hi-Fi Blue lak op de spatborden en zijpanelen. Ziet er erg goed uit als je het ons vraagt.

Heden ontmoet verleden

Een solozadel, verchroomde stalen velgen en brede white wall banden zorgen voor een nostalgische look, maar de Electra Glide Revival pakt ook uit met heel wat modern spul zoals Apple CarPlay, hill hold control, slip control en tractiecontrole. Voor de aandrijving zorgt de 158 Nm sterke Milwaukee Eight 114 V-twin met 1.868cc. De Harley-Davidson Electra Glide Revival is vanaf eind april te koop voor 31.000 euro.

Klik hier voor meer info over de Harley-Davidson Electra Glide Revival.