avatar Mattijs De LeeMattijs De Lee    19 jan 2021, 18:58    0   

Het was even wachten, maar Harley-Davidson introduceerde zopas op digitale wijze hun volledige line-up voor 2021. Highlights voor dit jaar zijn een nieuwe Street bob 114, een gerestylede Fat Boy 114 en meer stylingmogelijkheden voor drie populaire Bagger-modellen.

Road Glide Special

Motorrijden = emotie

Passion for adventure en freedom, kopt de titel van het persbericht met alle info voor 2021. Na een geplaagd jaar weten we als nooit tevoren wat de Amerikanen bij Harley-Davidson daarmee willen zeggen. Zelf beschouwen ze hun 2021 line-up als fuel voor die passion. “Harley-Davidson treedt het nieuwe jaar binnen met een focus op motorrijden als emotionele ervaring.”, zegt Theo Keetell, vicedirecteur marketing. “Avontuur najagen en van de vrijheid genieten op de open weg zijn tijdloze elementen die de fundamenten vormen van ons erfgoed en tegelijk onze visie op de toekomst belichten. Die verlangens voeden is nu nog belangrijker dan ooit tevoren.”. En dat doen ze dankzij onderstaande updates.

Krachtigere motor voor de Street Bob

De Street Bob krijgt een upgrade naar het Milwaukee-Eight 114 motorblok en gaat voortaan als Street Bob 114 door het leven. De vernieuwde telg uit de Softail-familie geniet verder van een minimalistische Bobber-styling met een no-nonsense uitstraling. Het is meteen het lichtste Softail-model en dankzij de nieuwe krachtbron gaat ‘ie ook 9% sneller van 0 naar 100 km/u dan de vorige versie.

Het mini-apehangerstuur weerspiegelt de authentieke Bobber-stijl op de Street Bob 114

Nieuwe stijl voor de dikkerd

De Fat Boy blijft de indrukwekkendste der Softails. In 2021 geniet de Fat Boy van een frisse styling en zien we nu een heldere chrome afwerking aan het motorblok, de uitlaat, de voorkant, het achterspatbord en de console.

Fat Boy met heldere chrome elementen

“Hot Rod Baggers” stelen de show

De Road King Special, Road Glide Special en Street Glide Special gaan met de aandacht lopen binnen de touring-familie van Harley-Davidon. Dankzij het Milwauke-Eight 114-motorblok combineren de zogenaamde Baggers een uitgesproken aanwezigheid op de baan met de langeafstandscapaciteiten van het Harley-Davidson touring chassis. De Street Glide Special en Road Glide Special zijn verkrijgbaar met nieuwe tweekleurige lakopties en keuze tussen blinkende chrome of zwarte accenten. De Road King Glide en Street Glide Special zijn nu uitgerust met een nieuwe heldere Daymaker LED-koplamp.

Street Glide Special

Audio-upgrade voor CVO-modellen

Zelden hoeven we het te hebben over audio-upgrades wanneer we nieuwe motoren aan jullie voorstellen. Maar het gaat hier natuurlijk over Harley-Davidson. De CVO Street Glide en Road Glide zijn dan ook uitgerust met een nieuw geavanceerde audiosysteem met luidsprekers en versterkers die specifiek voor H-D-motoren ontwikkeld werden. Verder krijgt elk van de vier CVO-modellen nieuwe kleuropties en stylingmogelijkheden.

Het audiosysteem werd ontwikkeld door Rockford Fosgate

Pan America?

De Grote Afwezige tijdens deze voorstelling blijft de langverwachte Harley Davidson Pan America 1250. Details over deze nieuwe adventure touring – een primeur voor het merk – krijgen we pas op 22 februari. Noteer het in de agenda!

Bekijk de lanceringsvideo voor Harley-Davidsons 2021 line-up hier: