avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    03 aug 2022, 16:37    0   

Honda-fans over de hele wereld waren in juni 2022 helemaal in de wolken, met reden. Dat was immers het moment waarop Honda Spanje ons voor het eerst een blik gunde op de ontwerpschetsen voor de nieuwe Honda Hornet Concept. Niet alleen dat, maar het publiceerde ook een video, die ons inzicht geeft in het proces en de denkwijze die hebben bijgedragen aan de creatie ervan. 

Deze keer prijkt er een video op de Facebook-pagina van Honda Italië. Hoewel het filmpje zelf slechts 15 seconden duurt en je nog steeds niet veel laat zien, geven de beelden in ieder geval een heel aardige auditieve teaser voor de motorfiets. De meeste motorrijders speculeren dat het een 750cc-twin wordt. En uit de video blijkt dat ze geen ongelijk hebben. Je hoeft ons echter niet op ons woord te geloven. Sluit je koptelefoon aan, laat de video een paar keer lopen en luister zelf. 

Shake up the hive

De laatste slide aan het einde van de video toont het nieuwe Hornet-logo, samen met de slogan, ‘Shake up the hive’, wat zoiets betekent dat de buienkorf in beroering is. Vervolgens krijg je de uitnodiging om naar de inschrijfpagina van Honda Italia te gaan om je gegevens in te voeren en op de hoogte te blijven van de laatste Hornet-info. 

EICMA 2022?

Honda heeft de Hornet nog steeds niet officieel aangekondigd als iets anders dan een concept. Maar met de hoeveelheid plaagstootjes die het bedrijf doet, lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat het nog veel langer bij een concept zal blijven. Gezien de timing van de toenemende nieuwsprikkels, is het volkomen geloofwaardig dat Honda van plan kan zijn om de productie-Hornet officieel te introduceren op de EICMA 2022.