avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    14 apr 2023, 9:12    0   

Triumph motorcycles kondigt de komst van Clement Desalle en Ivan Tedesco aan met het oog op deelname aan het WK en AMA kampioenschap 2024.

Triumph had al langer zijn (r)entree in het motorcross aangekondigd. Met 2024 voor de deur benadrukken de Britten nog maar eens hun ernst in dit project. Clément Desalle en Ivan Tedesco werden zopas aangekondigd als testrijders.

Clement Desalle, jarenlang absolute wereldtop, drievoudig vice-wereldkampioen en dubbel winnaar van de MXoN, zal meehelpen de MXGP en MX2 motoren te ontwikkelen. Lees de 450 en 250 cc viertakt crossers. Desalle richt zich dus op het WK, zeg maar wat vanuit Europa gestuurd wordt. Over de grote plas is Ivan Tedesco zijn tegenhanger. Hot Sauce Tedesco is een drievoudig Amerikaans kampioen en net als Desalle won hij met zijn land ook meerdere keren de MX der Naties. Desalle en Tedesco zijn generatiegenoten en namen beide nog niet zo heel lang geleden afscheid van het racen op topniveau.

Hun ervaringen moeten Triumph helpen om een vliegende start te nemen in 2024. Dan gaat het Britse merk overigens van start in het Amerikaans supercross kampioenschap 250 cc. Ook in het WK wordt gedebuteerd met kwartliters. Pas in 2025 komt de 450 cc motor aan de start.

Ivan ‘Hot Sauce’ Tedesco wordt de tegenhanger van Clement Desalle in de VS.

In Europa en in de VS

Het MXGP/MX2 WK-team is gevestigd in de gebouwen van Thierry Chizat-Suzzoni nabij Eindhoven in Nederland en het SuperMotocross World Championship Team zit in nieuwe hypermoderne kantoren en ateliers in de VS.

De ingenieurs in de fabriek van Triumph en de raceteams werken nauw samen om de prestaties van het chassis en de motoren voortdurend te verbeteren aan de hand van intensieve testprogramma’s in de VS, het VK en Europa onder leiding van Ivan Tedesco en Clément Desalle, om zo toe te werken naar een succesvol WK-debuut in 2024.