avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    14 dec 2021, 16:33    0   

Hoe is ’t met jouw Italiaans gesteld? En ben je ook vrij tussen Kerst en nieuw? Dan is een tripje richting Italië misschien wel een leuk plan. Enerzijds om de barre winter toch met enkele graden te verzachten, anderzijds omdat er een knappe docu in de zalen loopt. Op 28 en 29 december kan je in een 40-tal bioscopen in Italië de documentaire SIC zien. Een ode aan het leven van de betreurde racer uit Coriano is dat, aan de hand van de herinneringen van zijn vader, vriendin en vrienden. De Sky-documentaire is geproduceerd door Sky, Fremantle Italy en Mowe.

De documentaire werd geregisseerd door Alice Filippi en vertelt het verhaal van het leven Simoncelli, vanaf het moment dat hij als kind zijn eerste meters reed op minimoto’s tot die noodlottige dag in de MotoGP. Verteller van dienst is SuperSic’s vader Paolo, die hem in de paddock volgde als zijn schaduw, zijn vriendin Kate Fretti, zijn vrienden Valentino Rossi en Mattia Pasini en vele andere persoonlijkheden uit de wereld van de motorsport. De originele soundtrack van SIC is van Mokadelic, bekend van onder meer de muziek voor de serie Gomorra (Netflix).

Onlangs was het tien jaar geleden – 23 oktober 2011 – dat Marco Simoncelli verongelukte op het circuit van Sepang. De coureur was enorm populair en had/heeft ook bij ons een trouwe schare fans. Overweeg je echt een vlucht en een avondje cine in Italië, dan volstaat het om even door te klikken naar Nexo Digital – de distributeur die een lijst heeft opgesteld van waar je de film kan gaan kijken.