avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    16 jun 2022, 16:31    0   

Haal de feesttoeters en serpentines maar boven, en snijd alvast de chocoladetaart aan: 15-voudig wereldkampioen en iconisch MV Agusta-rijder Giacomo Agostini viert vandaag zijn 80e verjaardag! De bijgevolg nog steeds levende legende in de motorracerij, die we intussen beter kennen als ‘Ago’, heeft velen ge├»nspireerd en schreef enkele van de meest epische pagina’s in de motorsportgeschiedenis. Zijn naam is evenwel voor eeuwig en een dag verbonden met MV Agusta. Wat het merk maar al te graag laat merken door zowel speciale edities van z’n motoren als volledige kledinglijnen naar hun held te vernoemen.


Timur Sardarov, huidig CEO van MV Agusta, feliciteerde z’n recordkampioen dan ook graag : “Namens MV Agusta, zou ik Giacomo Agostini onze beste en meest oprechte wensen voor z’n 80e verjaardag willen aanbieden. In onze kleuren heeft hij meer gewonnen dan iemand anders ooit zal winnen, en hij blijft voor ons een rolmodel en een constante inspiratie. Dank je, Giacomo, om onze ‘Ago’ te zijn en voor alles wat je blijft bijbrengen. Zowel aan MV Agusta als aan de motorwereld.” We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen. Dus, ook vanwege team Motornieuws: een geweldig gelukkige verjaardag, Ago!

Ago in actie

Erg veel videobeeld van Ago is er gezien z’n leeftijd niet, maar geniet zeker even van onderstaande wedstrijdverslag. Is ’t niet om ’s mans waanzinnige stuurkunsten in vol gevecht met de haast even legendarische Jarno Saarinen, dan wel om de heerlijke soundtrack die uit z’n MV-racer ontsnapt… Mamma mia!