avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    21 mrt 2022, 11:38    0   

Na een schier eindeloze stroom aan teaserberichten, heeft Honda op de Osaka Motorcycle Show het doek van z’n Hawk 11 caféracer getrokken. En het resultaat stelt allerminst teleur!

Hart van de Africa Twin

Zoals reeds vermoed, is de nieuwe Honda Hawk 11 uitgerust met de 1.082cc-parallel twin die – net zoals bij de NT1100 – uit de Africa Twin wordt geplukt. Prestatiegegevens zijn echter nog niet bekendgemaakt, evenmin of er een versie met DCT zal komen. Wel duidelijk is dat er drie rijmodi zullen komen, waarmee je het vermogen kan aanpassen. Tractiecontrole en motorremcontrole zouden ook tot het basispakket behoren.

Caféracer

Uiterlijk lijkt de Hawk 11 sterk op het waanzinnig mooie CB4 Interceptor Concept. Honda zet deze telg in de markt om het gat op te vullen dat is achtergelaten door de uit productie genomen CB1100. Puur optisch is de Monza-kuip met de ronde koplamp een erg knappe verschijning.

De Hawk 11 is uitgerust met een UPSD-voorvork en een monoshock achter. De uitrusting omvat hellingshoekafhankelijk ABS, cruisecontrole, wheeliecontrole en handvatverwarming. Hoewel het op het eerste zicht niet zo oogt, zou het digitale display voorzien zijn van een touchscreen. Daarenboven voorziet Honda ook bluetoothconnectiviteit en navigatiemogelijkheden.

Gegevens volgen nog

Als je Japans niet al te behaard is, kan je de Hawk 11 op een speciaal voor de gelegenheid opgerichte website van alle kanten bekijken. Voorlopig zwijgt de website in – eh – alle talen over de technische fiche van Honda’s nieuwste caféracer. Al laat de button met ‘coming soon’ vermoeden dat we snel meer weten. De huidige details moeten dus nog steeds als interpretatie worden beschouwd.

Honda laat wel alvast horen hoe z’n Hawk 11 klinkt!