avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    21 feb 2023, 15:57    0   

Zero motorcycles heeft zopas de beelden en informatie vrijgegeven van de SR-X. Een lefgozer op basis van de bekende SR-F.

Ontwerp de toekomst

Persbericht – Zero Motorcycles, de wereldleider op het gebied van elektrische motorfietsen en aandrijfsystemen, heeft beelden vrijgegeven van de unieke SR-X motorfiets, een volledig op maat ontworpen her-uitvinding van het SR/S-model van het bedrijf. De SR-X is de laatste aanvulling op het Zero Motorcycles ‘Design the Future’ ontwikkelingsprogramma, dat één van de meest innovatieve en creatieve elektrische motorfietsen ter wereld heeft voortgebracht. Dit programma brengt de meest talentvolle ontwerpers en ingenieurs in de industrie samen om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is met elektrische motorfietsen.

Zero SR-X: Streetfighter of sportmotor?

“De SR-X-conceptmotor probeert het ontwerp van de toekomstige elektrische motorfietsen op de gevoelige plek te raken door schone lijnen en gedisciplineerd design-detail te combineren met de agressieve houding en het rauwe prestatiegevoel van modern vormgegeven sportmotoren.

De schone lijnen en gedisciplineerde ‘productdesign’-stijl van de SR-X zijn gecombineerd met de agressieve verhoudingen en de rauwe functionaliteit/zichtbare techniek van meer traditionele racemotoren.

Dit is een poging om een nieuwe subcategorie voor hoogwaardige elektrische prestaties te definiëren, iets tussen een streetfighter en een circuitmotor. Een combinatie van kuipdelen en aerodynamische prestaties met een rauwe straat attitude.”

Toekomst voor productieversie?

“We willen dat echte sport motorrijders de subtiele en evenwichtige ontwerpbenadering waarderen: modern, futuristisch en mooi zonder de rauwe prestatie-looks en het expliciete technische uiterlijk van high-performance motorfietsen te kort te doen.

Aangedreven door Zero’s geavanceerde ZF75-10 elektromotor en de nieuwste ZF17.3 lithium-ionbatterij, vertegenwoordigt de SR-X een moedige visie voor de toekomst van het motorrijden. Bij Zero Motorcycles worden we gedreven door een passie voor ontwerp en technologie, en de SR-X is de perfecte weergave van deze passie. We kunnen niet wachten om te zien hoe deze conceptmotor de toekomst van de industrie zal inspireren en de grenzen van wat mogelijk is blijft verleggen.”