avatar MotornieuwsMotornieuws    11 feb 2021, 16:30    0   

Honda gaat Android Auto integreren in de CRF1100L Africa Twin. Via die mobiele applicatie kan je bepaalde handige functies van je smartphone gebruiken onderweg met je Africa Twin.

Motornieuws Honda Africa Twin krijgt Android Auto-integratie

Africa Twin

De Africa Twin benodigt weinig introductie. De naam gaat al mee sinds 1988, toen als toevoegsel bij de XRV650 die gebaseerd werd op de NXR750. Dat model, aangedreven door een tweecilinder of ’twin’, verwierf dan weer faam door in de late jaren 80 meermaals de Paris-Dakar Rally te winnen. En zo kreeg de naam Africa Twin bestaansrecht. Na een korte pauze keerde de Africa Twin in 2016 terug in Honda’s line-up als de gloednieuwe CRF1000L Africa Twin. In 2019 groeide de motorinhoud met de introductie van de CRF1100L Africa Twin en Africa Twin ‘Adventure Sport’. De nieuwe versie bracht 7% meer piekvermogen, verloor heel wat gewicht en beschikte over nieuwe features. In 2020 werd de Africa Twin de bestverkochte motorfiets van Honda, met meer dan 10.000 verkochte exemplaren.

Motornieuws Honda Africa Twin krijgt Android Auto-integratie

Extra aantrekkelijk

De Africa Twin is populair bij avonturiers en wereldreizigers, maar is daarnaast ook prima geschikt voor woon-werkverkeer. Dankzij de toevoeging van Android Auto maakt Honda deze bestseller nog wat aantrekkelijker. De mobiele applicatie – enkel toegankelijk voor smartphones met Android-besturingssyteem 5.0 of recenter – zorgt ervoor zorgt dat rijders de functionaliteiten van hun Android smartphone ook tijdens het rijden optimaal kunnen benutten. De heldere visuele weergave en eenvoudig te gebruiken stembediening zorgen voor optimaal gebruiksgemak. Je navigeert snel en eenvoudig naar je volgende bestemming via Google Maps en bladert zonder problemen doorheen je favoriete muziek-, media- en berichtenapps.

Motornieuws Honda Africa Twin krijgt Android Auto-integratie

Ook voor andere modellen

Honda Africa Twin en AT Adventure Sports-rijders kunnen Android Auto laten installeren bij de Hondadealer. De technologie is bovendien ook al toegankelijk voor de Gold Wing, CB1000R, X-ADV, Forza 750 en Forza 350.

Meer weten over de Honda aanbiedingen?

Lees hier meer over de functies van Android Auto

Meer Africa Twin? Lees hier onze vergelijkingstest met de BMW R1250 GS