avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    15 dec 2021, 15:24    0   

Vanaf 1 januari 2022 biedt Honda een garantie van vijf jaar op al zijn nieuwe motorfietsen. In een 2+3 jaar versie én overdraagbaar als de motor van eigenaar wisselt. Honda is daarmee het eerste grote motormerk dat een dergelijke lange garantieperiode op zijn volledige gamma biedt.

Honda biedt vanaf 1 januari vijf jaar garantie op zijn volledige gamma.

Geen tijdelijk aanbod

Bij Honda benadrukt men dat het niet om een tijdelijk aanbod of een salonactie gaat, maar wel over een blijvende verbintenis met de klanten. “Betrouwbaarheid is één van de kenmerken van Honda. De aandacht die we besteden aan de ontwikkeling en het bouwen van elke motorfiets, wordt nu weerspiegelt in een garantie die klanten nog meer gemoedsrust zal geven”, stelt men bij Honda.

Concreet wil dit zeggen dat elke nieuwe Honda motorfiets die vanaf 1 januari 2022 wordt geregistreerd, een 2+3 jaar garantie krijgt, zonder extra kosten. De garantie wordt vervolledigd door een bijstandsdienst.

De 5 jarige garantie wordt overdraagbaar. Ze gaat mee met de motor, ook als die van eigenaar verandert.

Overdraagbaar

De nieuwe garantiepolitiek van Honda is ook goed nieuws voor wie een tweedehands Honda koopt en zelfs verkoopt. De 2+3 jaar garantie is immers overdraagbaar. In de praktijk betekent dit dat de garantie de motor vergezelt bij mogelijk verschillende eigenaars in die periode. Goed voor de doorverkoopwaarde, maar ook goed voor de koper van een tweedehands Honda.

De garantie geldt voor het complete Honda gamma, op voorwaarde dat de nieuwe motor na 1 januari in de Benelux wordt geregistreerd. Logischerwijs geldt de garantie dus niet op de CRF competitie crossmotoren. De uitgebreide garantie zal meteen ook een extra troef zijn voor de Honda MotorDealer Days waar Honda’s nieuwe en andere modellen aan speciale niet-salon voorwaarden zien zijn. Meer details over de garantie en de Honda MotorDealer Days vind je op de Honda website.