avatar Gijs GilisGijs Gilis    08 mrt 2022, 10:35    0   

Hoewel de oorlog over de hele wereld sterk is veroordeeld, hebben landen zich tot dusver terughoudend opgesteld in hun militaire pogingen om Rusland terug te dringen. In plaats daarvan hebben zij een gerichte aanval uitgevoerd op de Russische economie, met zware sancties die ertoe hebben geleid dat de roebel sterk in waarde is gedaald.

Alle leveringen stopgezet

Deze aanpak werd verder gestimuleerd door prominente bedrijven die hun banden met Rusland verbraken, waarbij Harley-Davidson de eerste grote motorfietsenfabrikant werd die aankondigde zijn leveringen en activiteiten in Rusland te staken als gevolg van de oorlog. Daarna volgde Polaris – eigenaar van Indian Motorcycle – en nu Honda, dat voorlopig alle leveringen stopzet, hoewel het laat doorschemeren dat dit gedeeltelijk te wijten is aan de economische stress die het bedrijf door de sancties zou ondervinden.

Wie volgt?

Ongeacht de reden, Honda’s stap zal worden gezien als belangrijk en zal de focus leggen op Yamaha, Kawasaki en anderen. Daar moeten ze zich nu de vraag stellen of ze ook zullen aansluiten bij de boycot. Andere bekende namen die Rusland de afgelopen dagen de rug hebben toegekeerd, zijn Jaguar Land Rover, H&M, Netflix en BP.