avatar Gijs GilisGijs Gilis    23 aug 2021, 9:38    0   

De Engelse speciaalbouwer en tuner Guy Wilson van 5Four Motorcycles heeft een limited edition versie van de Honda CB1000R gemaakt, geïnspireerd op de klassieke Honda endurance motoren. In 2018 onthulde Honda de CB1000R onder de vlag van Neo Sports Café; een samensmelting van naked sports en moderne caféracer-concepten. Een stijl die niet kon worden genegeerd door Guy Wilson, die ook bekend is door diverse Britse tv-shows. Na vele successen, waaronder de Norton Commando 961 Street in een gelimiteerde oplage van 50 stuks die in een week was uitverkocht, keert hij terug naar het neo sports café.

Oldskool

De basis voor de speciale CB1000R 5Four is een standaard 2021 CB1000R met quickshifter. De motor werd van voor tot achter herzien voor een race-geïnspireerd, prestatiegericht uiterlijk. Het uitgangspunt was de achterkant, die werd aangepast met een op maat gemaakt staartstuk en een slank led-achterlicht waardoor de nummerplaat zo hoog mogelijk kon worden gemonteerd en er volledig zicht op de achterband overbleef. De composietkuip van de CB1000R 5Four volgt de bestaande lijnen en is voorzien van een genummerde Limited Edition-badge.

Op maat gemaakt

Elk model is uitgerust met een titanium uitlaat van Racefit Growler X, die niet is goedgekeurd voor de openbare weg. De Honda is ook voorzien van nieuwe spaakwielen, verstelbare rem- en koppelingshendels en spiegels. De composietkuip is op maat gemaakt. Het zachte, leren zadel werd met de hand gestikt in het kenmerkende ruitpatroon van de 5Four, en voor de lak werd gekozen voor een Honda Endurance-geïnspireerd kleurenschema van candy rood, blauw en parelmoerwit. De benzinetank heeft een handgeschilderd Honda-logo.

Alleen voor de Britse markt

Guy Wilson bouwde de Honda in samenwerking met Honda UK. Het is een gelimiteerde editie, exclusief voor de Britse markt, die voor £ 16.954 (€ 20.000) wordt aangeboden. Een gesigneerd certificaat van echtheid is natuurlijk aanwezig.