avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    08 jun 2022, 14:41    0   

Na het nieuws dat de Honda Hornet terugkeert in het gamma, heeft het merk zopas schetsen vrijgegeven die meer details vrijgeven over het designconcept. Dat lijkt wel bijzonder goed aan te sluiten met een welbepaalde Graaf uit Mattighofen, als u het ons vraagt…

De conceptschetsen komen voort uit Honda’s R&D-centrum in Rome. Dat was samen met R&D-afdeling in Japan al verantwoordelijk voor het uiterlijk van heel wat van Honda’s recente succesvolle Europese modellen. Denk bijvoorbeeld aan de CRF1100L Africa Twin, CB650R en X-ADV.

Helaas hebben we nog steeds ’t gissen naar de krachtbron waarmee deze nieuwe Hornet op de markt zal verschijnen. Het hardnekkigste gerucht draait rond een nieuw 750cc twin-platform. Maar ook het viercilinderblok uit de huidige CB650R is nog steeds een kanshebber. Al lijkt een eerder geluidsfragment toch vooral richting een paralleltwin te wijzen. We horen en zien het snel, gokken we.

De ontwerper van het nieuwe Hornet concept is de 28-jarige Giovanni Dovis, die onlangs nog de kenmerkende lijnen van de nieuwe ADV350 tekende.

Giovanni Dovis, Designer, Honda R&D Europe, Italië:

‘Honda’s designfilosofie is om op een eenvoudige manier iets puurs en functioneels te creëren – modellen die zowel mooi, eenvoudig als emotioneel aantrekkelijk zijn. Deze schetsen laten zien hoe het Hornet-designconcept wendbaarheid, dynamiek en een laag gewicht belooft. Dit alles dankzij de compacte verhoudingen, de puntige achterkant en de vlijmscherpe lijnen. Dit creëert een nieuwe, strak geproportioneerde look en toont over de hele motor kenmerken van spanning en agressie. Het sportieve doel van de Hornet wordt hiermee duidelijk geschetst.’