avatar Gijs GilisGijs Gilis    03 feb 2022, 16:58    0   

Husqvarna introduceert haar nieuwe lijn accessoires voor de Norden 901 met het oog op langeafstandsreizen. Als rijders aan een reis beginnen die langer is dan een dagtocht, is bagage een must. Husqvarna werkt samen met Touratech, een specialist op het gebied van aftermarket bagagesystemen, voor een set robuuste aluminium zijkoffers en een topkoffer. Samen zijn de zijkoffers en topkoffer goed voor 114 liter opbergruimte. De combinatie van aluminium en siliconen afdichtingen zorgt ervoor dat de bagage veilig verpakt is, ongeacht de weers- en wegomstandigheden.

Textiel tassenset

Koffers en een topkoffer kunnen voor sommige ontdekkingsreizigers overkill zijn, dus biedt Husqvarna ook een zijtassenset en een bagagetas aan. Hoewel de textiel tassenset niet kan bogen op een capaciteit van 114 liter, maken het waterdichte materiaal, de rolsluiting en de kleinere afmetingen de tassen tot een goede optie voor frequente offroadrijders.

Ergozadel

Comfort is ook een prioriteit voor lange tochten en de Ergo Rider’s Seat en Ergo Pillion Seat bieden zachte vulling, een premium afwerking en drie temperatuurinstellingen. De Norden 901 wordt weliswaar geleverd met handbeschermers, maar de verwarmde handgrepen van Husqvarna bieden vier temperatuurinstellingen en zijn een aanvulling op de nieuwe ergozittingen.

Verlagingsset

Kortere rijders zullen meer comfort vinden in de verlagingsset, die de zithoogte van de Norden 901 met 22 mm verlaagt. Langere rijders zullen daarentegen profiteren van de nieuwe windschermspoiler en diens extra bescherming op de lange afstand. Over bescherming gesproken: de lijn technische accessoires biedt ook een skidplate en bescherming van de koplamp.

Akrapovic-uitlaat

Tenslotte omvat de nieuwe Husqvarna-onderdelenlijn een Akrapovic-uitlaatdemper van hoogwaardig aluminium die gunstig is voor de prestaties van de Norden 901. Helaas heeft Husky de prijzen van de nieuwe onderdelen nog niet bekendgemaakt, maar ze zijn momenteel verkrijgbaar op de website van het merk.