avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    11 sep 2023, 21:40    0    Short read: 1 minuut   

Het ongeval gebeurde in de omgeving van Terhills in Limburg en het had erger gekund: had de Vespa-rijder geen hoog winscherm gehad, dan was de op keelhoogte gespannen ijzerdraad dodelijk geweest.

De feiten dateren van zaterdagavond rond 23 uur. Een man op een Vespa brommer kwam zwaar ten val nadat hij inreed op een over het fietspad gespannen ijzerdraad in Dilsen-Stokkem. Die draad bevond zich op halshoogte. De man zag nog iemand wegvluchten, maar de dader kon niet gevat worden. “Omdat de ijzerdraad zich op halshoogte bevond, was dit levensgevaarlijk”, zegt men bij de Limburgse politie. Samen met het parket lanceren ze een oproep voor getuigen. Die kunnen zich melden op 089/56.92.11 of pz.maasland@police.belgium.eu. De getuigen krijgen de garantie van anonimiteit.

Dit doet denken aan een incident van een aantal jaren geleden toen een enduro rijder in de Antwerpse haven inreed op een ijzerdraad die op keelhoogte gespannen was. Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht maar herstelde, weliswaar met slik-, adem- en spraakproblemen.

Geef een antwoord