avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    17 jan 2021, 13:28    0   

Een quadrijder is ernstig gewond geraakt nadat hij gegrepen werd door een kabel die doelbewust tussen twee bomen gespannen is. De politie stelt duidelijk dat het om kwaad opzet gaat.

Kabel tussen twee bomen

Op zaterdag geraakte een quadrijder ernstig gewond toen hij in de buurt van een verlaten spoorlijn tussen ’s Gravenbrakel en Edingen gegrepen werd door een stalen kabel. Die was met opzet tussen twee bomen gespannen. De omgeving is vooral populair bij wandelaars, fietsers en off road rijders. Die laatste waren vermoedelijk een doorn in het oog van de daders die de kabel spanden. Maar ook fietsers lopen gevaar.

De politie uit de zone roept dus op tot waakzaamheid in de buurt, ook al omdat het niet duidelijk is of er nog kabels gespannen zijn. Zelfs waar deze kabel precies hing is niet zeker.

Quadrijder ernstig gewond

“Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat er bewust een kabel is gespannen tussen twee bomen, met als gevolg dat de quadpiloot ernstig werd verwond. De bestuurder heeft zijn woning nog kunnen bereiken maar kon nadien niet meer de exacte plaats van de feiten aanwijzen”, wordt gemeld.

 Bijgevolg wordt er nog gezocht naar de daders én de exacte locatie van deze en mogelijk nog andere kabels.

“De speurders zijn op zoek naar elk element dat het mogelijk maakt om een einde te maken aan de criminele activiteiten van de dader of daders”, stelt het persbericht.

Onder andere in de Antwerpse haven deden zich al gelijkaardige incidenten voor. Telkens met zeer zware gevolgen.

Wie kan helpen?

Wie info heeft die kan helpen bij de arrestatie van de dader(s) kan bellen naar 0800 30 300 of mailen naar opsporingen@police.belgium.eu

Lees ook Toch geen kilometerheffing voor motoren in Brussel

Foto’s ter illustratie: Shutterstock, MotoMedia