avatar MotornieuwsMotornieuws    10 feb 2023, 18:00    0   

Het Belgian Bike Weekend belooft hét belevingsweekend bij uitstek te worden voor motorrijders en -liefhebbers in België. Bezoek ons – inderdaad, want wij (mede)organiseren het evenement – op 22 en 23 april in de Oktoberhallen en maak testritten op de nieuwste modellen, grasduin door onze Biker’s Market met kledij en accessoires, informeer bij organisatoren van verschillende motorreizen en scherp je rijvaardigheden aan met een opleiding bij een van de aanwezige rijscholen. Met andere woorden; een totaalbeleving!

Test test test

Tijdens het Belgian Bike Weekend krijg jij de kans om testritten te maken met de nieuwste modellen van alle grote motormerken. En dan bedoelen we niet een simpel rondje in de hangar. Dankzij een begeleide rondrit van 15 à 20 minuten in de omgeving van de Oktoberhallen krijg je meteen een goede indruk van de motorfiets. Bovendien kun je twee routes rijden. Straatmotoren test je op de gewone baanroute, allroad- of adventure-motoren op een route met onverharde wegen.

Helemaal in’t nieuw

Nog een nieuwe jas of een paar motorlaarzen nodig voor het nieuwe seizoen? Doe de beste deals op de Biker’s Market. Daar vind je (motor)kleding en accessoires die je leven op twee wielen eenvoudiger maken. Bovendien ontmoet je er ook reisorganisaties die je graag meer uitleg geven over hun motorreizen en de verschillende opties die ze aanbieden. Extra uitrusting? Check! Wie zijn rijvaardigheden wil aanscherpen, bijvoorbeeld voor die prachtige offroadtrip door Zuid-Spanje, kan terecht bij de rijscholen om zich te informeren over cursussen en bijscholingen.

Gratis lente-checkup

Heb je twee linkerhanden als het op motoronderhoud aankomt? Geen probleem! Tijdens het Belgian Bike Weekend heb je de kans om je motorfiets aan een complete lente-checkup te onderwerpen. Onze professionals overlopen samen met jou de belangrijkste zaken van je motorfiets. Helemaal gratis! Net zoals de initiatie adventure rijden in een speciaal daarvoor voorziene zone.
Maar geen zorgen, er zijn ook dingen waar je wel voor mag betalen. Zoals het entreeticket van slechts 10 euro, of een vrije gift voor de 69 km voor Nicky Hayden. We rijden namelijk een uitgestippelde groepsrit met de motor of op de fiets waarmee geld wordt verzameld voor de Nicky Hayden Foundation.

Het Belgian Bike Weekend vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 april 2023, telkens van 10u tot 18u, in de Oktoberhallen in Wieze.