avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    28 jul 2022, 12:20    0   

We dreigen in herhaling te vallen, maar maak ons niet wijs dat Ducati niet weet hoe het unieke motoren moet verpatsen. Als sluitstuk op de zopas afgelopen WDW 2022, organiseerde het Italiaanse merk immers een opmerkelijke veiling. Daarbij werden de Panigale V4 S’en en V2’s geveild die deelnamen aan de Lenovo Race of Champions, afgelopen zaterdag. De nagenoeg perfecte replica’s van Ducati’s racemotoren – qua graphics, althans – gingen nadien als zoete broodjes over de toonbank.

MotoGP-podium

Tijdens die Lenovo Race of Champions, namen 21 Ducati-racers uit MotoGP, WSBK en Supersport het tegen elkaar op op het circuit van Misano. Op de startgrid tekenden onder meer Pecco Bagnaia, Jack Miller, Michele Pirro, Johann Zarco, Jorge Martin, Enea Bastianini, Fabio Di Giannantonio, Luca Marini, Marco Bezzecchi, Alvaro Bautista, Michael Ruben Rinaldi en Danilo Petrucci present. Tot groot jolijt van de aanwezige Ducatisti tijdens de WDW.

De bloemen gingen uiteindelijk naar Pecco Bagnaia. De Italiaan hield de pole vast en won voor Luca Marini en Marco Bezzecchi. Een volledig MotoGP-podium dus, bij de V4’s. In de reeks met de Panigale V2’s wint SSP-racer Federico Caricasulo voor Nicholas Spinelli en Maximilian Kofler.

In enkele uren uitverkocht

Twee dagen na de race ging de verkoop van start. Enkel Ducati’s beste klanten kregen toegang tot het verkoopplatform, waar ze de motor van hun idool op de kop konden tikken. Alle motoren waren uitgerust met de beste Ducati Performance-accessoires voor het circuit, zoals Akrapovič titanium uitlaten, Pirelli slicks en Rizoma hendelprotectoren. 

In luttele minuten na het openen van de biedingen, was Jack Miller’s #43 al verkocht. Meteen daarna wisselden ook de racewinnende #63 van Pecco Bagnaia en Johann Zarco’s #5 van eigenaar. In de volgende uren gingen alle andere machines over de toonbank. Zeiden we al dat ze in Borgo Panigale goed zijn in het verkopen van unieke motoren? Wat zeggen we, meesterlijk.