avatar Gijs GilisGijs Gilis    10 feb 2021, 16:38    0   

Niet alleen Moto Guzzi bestaat dit jaar 100 jaar, maar ook Amerika’s oudste motorfietsbouwer – Indian – viert een eeuw lang bestaansrecht met hun Chief-modellen. Groot feest dus, dat wordt bijgestaan met een nieuwe reeks cruisers: de Chief Dark Horse, Chief Bobber Dark Horse en Super Chief Limited. Alle Chiefs maken gebruik van het Thunderstroke 116-motorblok dat 162 Nm koppel levert. Pk’s doen er in Amerika niet toe, daar heb je torque nodig! Een andere grote nieuwigheid is het standaard 101mm Ride Command-systeem dat er erg gelikt uitziet. De bediening loopt via het touchscreen of middels de knopjes op het stuur.

Indian heeft een goed onderscheid tussen de verschillende nieuwe modellen gemaakt. Zo zijn de Chief Dark Horse en Chief Bobber Dark Horse uitgevoerd in mat lakwerk met glanzend zwarte afwerkingen op het motorblok. De Super Chief Limited ziet er wat meer premium uit met zijn verchroomde afwerking. Bij alle modellen kun je niet over, onder of langs de grote V-twin kijken. Het motorblok domineert het uiterlijk van de Chiefs, waardoor ze er erg imposant uitzien.

Chief Dark Horse

De Chief Dark Horse ziet er uitgekleed en mechanisch uit. Hij krijgt een dragracer-achtig stuur, gegoten 19-inch wielen, in het midden gemonteerde voetbediening, een slanke koplampbehuizing en een solo-bobberzadel. De kleurkeuze bestaat uit Black Smoke, Alumina Jade Smoke en Stealth Gray.

Indian Chief Dark Horse in Alumina Jade Smoke

Chief Bobber Dark Horse

De Bobber krijgt een mini-apehanger stuur en voorwaartse voetbediening, waardoor de zitpositie iets meer rechtop wordt. De Chief Bobber Dark Horse staat op 16-inch spaakwielen, heeft een bedekte voorvork en bescherming rond de schokdempers met daarin de led-koplamp. Hij is verkrijgbaar in Black Smoke, Titanium Smoke en Sagebrush Smoke.

Chief Bobber Dark Horse in Titanium Smoke

Super Chief Limited

Hou je meer van comfort en lange ritten, dan is de Super Chief Limited waarschijnlijk meer jouw ding. Hij heeft een windscherm met snelsluiting, zwarte leren zadeltassen, een touringzadel met duogedeelte, floorboards en een traditioneel cruiserstuur. De Super Chief Limited heeft net zoals de Bobber 16-inch spaakwielen en een bedekte voorvork en bescherming rond de schokdempers met daarin de led-koplamp. Hij krijgt verder nog een volledig verchroomd uitlaatsysteem, waardoor zijn uitstraling authentieker en meer premium is. De kleurkeuze bestaat uit Black Metallic, Blue Slate Metallic en Maroon Metallic.

Super Chief Limited (rechts) in Black Metallic

Klik hier voor meer info over de nieuwe Indian Chief-modellen.

Ook 100 jaar geleden al een echte eyecatcher.