avatar Gijs GilisGijs Gilis    03 mrt 2022, 17:43    0   

Na de eerder onthulde Indian FTR AMA, is het nu de beurt aan de Black Swan. Ook die is gemaakt door de Belg Brice Hennebert van Workhorse Speed Shop. De custombouwer haalde daarvoor inspiratie van superbikes uit de jaren 90, moderne Grand Prix-racers en door Rauh-Welt getunede Porsches. Hennebert kreeg totale vrijheid van de FTR-eigenaar en is volledig tot het uiterste gegaan.

Body van 1,8 kg

Na voorlopige schetsen maakte Hennebert een reis naar het hoofdkantoor van Akrapovič in Slovenië om te helpen bij het fabriceren van het custom 2-in-1-uitlaatsysteem. Daarna werd de brandstoftank rond het originele luchtinlaatsysteem ontworpen. Omdat er behoorlijk wat naakt koolstofvezel is gebruikt, weeg de ganse body (uit één stuk!) slechts 1,8 kg. In de koplamp zitten twee oogleden verwerkt die aangedreven worden door een motortje om te kunnen openen en sluiten.

Remsysteem van 1 kg

Öhlins Racing heeft het originele bevestigingspunt van de ophanging behouden en leverde een speciale zwarte schokbreker die past bij het thema, aangevuld met zwarte voorvorken. Het remsysteem is van Beringer. Ze boden een prototypesysteem aan, een van de lichtste remsystemen die ze hebben. Zo weegt het complete voorremsysteem slechts 1 kg. De Black Swan staat op Rotobox carbon wielen met Dunlop GP Racer-banden om de machine zo dynamisch mogelijk te maken.