avatar MotornieuwsMotornieuws    08 feb 2023, 7:00    0   

Indian Motorcycle is een proefritactie gestart waarbij de gelukkige winnaar een van de twee speciale Indian FTR custom bikes krijgt overhandigd. Deze machines zijn door Sébastien Loeb ontworpen en door de Franse custom-bouwer Tank Machine gebouwd. Om de prijs nog specialer te maken, zal het tweede exemplaar van deze twee unieke FTR Loeb-machines aan Loeb zelf worden aangeboden.

Proefrit op een FTR

Rijders uit de deelnemende landen, waaronder België, kunnen tussen 8 februari en 15 mei een gooi doen naar deze unieke prijs. Hiervoor moeten ze zich online aanmelden, op de website een Indian Motorcycle-dealer selecteren en bij deze dealer een proefrit met een FTR-model maken.

Loebs passie voor motoren

Met deelnames aan onder andere het WRC, het WTCC, de Pikes Peak-heuvelklim, de Dakar-rally en verschillende rallycross- en Xtreme E-kampioenschappen is de carrière van Sébastien Loeb met recht uitzonderlijk te noemen. In al deze disciplines liet hij zijn legendarische vaardigheden zien waardoor hij menig record wist te vestigen. Minder bekend is dat Sébastien Loeb zijn passie voor gemotoriseerde sporten ontwikkelde tijdens lokale bromfietswedstrijden om vervolgens met een motorfiets deel te nemen aan circuitraces en endurowedstrijden.

Loeb in de motorsport?

Hoewel Loeb vaker achter het stuur van een auto wordt gezien, laat hij geen kans onbenut om met een motor de weg op of het terrein in te gaan. Sinds hij in februari 2022 begon als ambassadeur van Indian Motorcycle is hij een enthousiast rijder van een Indian FTR R Carbon. “Motorrijden is altijd al een passie van me geweest en mijn carrière had er heel anders kunnen uitzien als ik vóór mijn autosporttijd een goed aanbod had gehad in de motorsport. Motorrijden is een unieke ervaring. De sensaties verschillen volledig van die van autorijden. En de FTR was voor mij de perfecte keuze,” aldus Sébastien.

Eerbetoon aan negen WRC-titels

“Ik ben een groot fan van de unieke stijl en prestaties van de FTR. Het was dan ook een hele eer om samen met Tank Machine een uniek exemplaar te mogen ontwerpen. Ik kan niet wachten tot ik de motorfiets in het echt zie. Ik weet zeker dat de winnaar deze FTR net zo geweldig zal vinden als ik.”
Met de FTR Loeb hebben Loeb en Tank Machine een unieke interpretatie gegeven van de Amerikaanse V-twin, als eerbetoon aan de negen WRC-titels en de motorfietspassie van Sébastien. Het is nu aan Tank Machine om de komende maanden deze machine met metaal en lak tot leven te brengen. Tank Machine en Indian Motorcycle hebben al regelmatig samengewerkt bij allerlei projecten. Het begon allemaal met de Super Scout in 2016 die ook voor een prijswinnaar was bestemd.

Vip-reis naar Wheels & Waves

Eind mei zal de willekeurige trekking plaatsvinden om de gelukkige winnaar te selecteren. Hij of zij gaat dan in juni op een vip-reis naar Wheels & Waves om kennis te maken met het team van Tank Machine en de FTR Loeb overhandigd te krijgen.