avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    21 feb 2023, 18:03    0   

Indian Motorcycle lanceerde zopas zijn een lekker agressieve versie van z’n Indian Chief: de Sport Chief. De verhoopte succesformule is een dikke V-Twin in combinatie met prestatiegerichte topcomponenten en een kopkuipje. Geef toe dat ‘ie er geweldig uitziet!

Prestaties boven

De Sport Chief oogt op het eerste zicht misschien als een vrij normale cruiser, maar schijn bedriegt. Zo spot het getrainde oog meteen de radiaal gemonteerde vierzuiger Brembo’s en de dubbele remschijven, de dikke KYB UPSD-vork en de Fox-stereodempers met piggyback (veerweg: 100mm) achteraan. Die naar cruisernormen vrij hoog geplaatste voetsteunen zorgen er dan weer voor dat je een respectabele hellingshoek van 29,5° kan halen aan elke zijde. Dat nodigt uit tot een stevig stukje poken, als u ’t ons vraagt.

In dat opzicht kan de zwartgelakte 1890cc grote Thunderstroke 116 ook wel voor de nodige punch zorgen: bij amper 3.200 tpm perst die luchtgekoelde beer er immers al 162 Nm aan koppel uit. Vermogenscijfers voor de 302 kg zware Sport Chief worden dan weer niet meegegeven, maar starten verloopt ‘keyless’ en er zijn drie rijmodi beschikbaar (Sport, Standard en Tour). Het sportieve kopkuipje om de ledkoplamp, het solozadel, de 152mm (!) hoge stuurverhogers en de uitgefreesde kroonplaten maken ’t plaatje af. Om de gegoten wielen liggen Pirelli Night Dragon-banden en in de tank past 15,1 liter.


Touchscreen met navigatie

De blikvanger achter het kopkuipje is zonder twijfel het knap vormgegeven 101mm touchscreen. De tellerpartij zelf oogt als een analoge teller, en kan via zowel de knoppen op het stuur als via aanraking bediend worden. Zo krijg je toegang tot verschillende interfaces, ritinformatie en zelfs turn-by-turnnavigatie. Via bluetooth/USB en de RIDE COMMAND-module kan je ook je smartphone koppelen, muziek bedienen en oproepen accepteren of weigeren.

Bovenop die uitvoerige standaarduitrusting heeft Indian Motorcycle ook een hele rits accessoires voor de Sport Chief, die gaan van een hoger stuur en hoger/lager windscherm, tot bagagemogelijkheden en zelfs een duozit.

Kleuren en beschikbaarheid

De Sport Chief is verkrijgbaar in Black Smoke, Ruby Smoke en Stealth Gray. Meer info is verkrijgbaar bij uw lokale Indian Motorcycle dealer of op IndianMotorcycle.eu.