avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    28 jun 2023, 9:59    0   

Om de introductie van de geheel nieuwe Sport Chief van Indian Motorcycle extra luister bij te zetten, brengt het Zwitserse horlogemerk Lebois & Co een bijbehorende Heritage Chronograph uit. Het polshorloge is geïnspireerd door de historie van het oudste Amerikaanse motormerk én het nieuwste model van Indian Motorcycle. Begin volgend jaar komt de op 50 stuks gelimiteerde editie op de markt. Deze zijn te verkrijgen in combinatie met de Sport Chief, of als afzonderlijke aankoop.

Wat Lebois & Co met horloges doet, verschilt op zich niet veel van wat Indian Motorcycle met de Sport Chief heeft gedaan: erfgoedklassiekers nieuw leven inblazen met behulp van moderne technologie. Voor de 100ste verjaardag van de originele Chief besloot Indian Motorcycle een moderne versie te ontwerpen die in 2021 werd gepresenteerd. De Sport Chief is nu het vierde model in de familie. 

Uniek verzamelstuk

Door twee en twee samen te voegen, presenteert Lebois & Co nu een aangepaste versie van hun eerder uitgebrachte Heritage Chronograph. De wijzerplaat, wijzers, tachymeter, lettertypen en kleuren van de Heritage Chronograph verwijzen naar de geschiedenis van beide merken en zijn een perfecte weerspiegeling van de erfenis en slanke, vintage looks van de Chief. Het resultaat is een uniek verzamelstuk dat elke vintage horlogeliefhebber zal bekoren. Het horloge zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn binnen de Benelux in een oplage van vijftig stuks. 

Prijs en beschikbaarheid

De vanafprijs voor dit pareltje bedraagt 2.800 euro, waarbij een preregistratie verplicht is – dat kan vanaf heden via deze link. Voor wie het horloge op zich niet voldoende is, bestaat de mogelijkheid om een Sport Chief te bestellen in combinatie met het kleinood. Dan wordt het VIN-nummer van de motorfiets in de achterkant van de horlogekast gegraveerd om het unieke karakter van de band te benadrukken.

Of je gaat nog een stapje verder en kiest voor ‘ultimate matching numbers’, waarbij de motorfiets voor altijd verbonden is met de special edition chronograaf. Dan voegen Indian Motorcycle en Lebois & Co er nog een speciale doos aan toe, met een gegraveerde plaquette met het VIN-nummer van de motorfiets, gecompleteerd met een certificaat van echtheid.

Als je de Sport Chief wilt uitproberen voordat je een gecombineerde aankoop overweegt, boek dan je rit op de website van Indian Motorcycle.