avatar Gijs GilisGijs Gilis    27 apr 2021, 23:08    0   

Op zaterdag 1 mei is het groot feest voor de motorrijdende vrouwen onder ons. Dan vindt namelijk de International Female Ride Day (IFRD) plaats, een wereldwijd georganiseerde rit ter ere van vrouwelijke motorrijders en hun passie voor motorrijden. Het 15e jaarlijkse evenement vindt plaats op zaterdag 1 mei, op zes continenten in meer dan 120 landen. Het thema van dit jaar, #FocusFemaleForward, wil nog niet-motorrijdende vrouwen aanmoedigen om dat wel te doen.

Just ride!

Sinds de oprichting heeft International Female Ride Day vrouwelijke motorrijders in de schijnwerpers gezet. Deelname aan IFRD is eenvoudig, net zoals hun leuze: “Just Ride!” Vrouwen over de hele wereld kunnen de dag vieren door simpelweg met hun motor te rijden, ongeacht de afstand en of het alleen of met vrienden is. Foto’s van ritten mogen op sociale media gedeeld worden met de hashtags #IFRD2021, #FocusFemaleForward en #InternationalFemaleRideDay.

Bezoek de IFRD-website voor meer informatie, inclusief manieren om deel te nemen, handige tips om je rit voor te bereiden en foto-inspiratie van voorgaande jaren.