avatar Laurent CortvrindtLaurent Cortvrindt    31 jul 2023, 13:29    0   

Moto2-rijder Sam Lowes, die voor Marc VDS Racing Team rijdt, staat op het punt om nieuwe horizonten te ontdekken. Vanaf volgend seizoen zal de Panther te zien zijn in WorldSuperbike. Op een Ducati nota bene, de te kloppen motor. Wij gingen even bij hem op de koffie.

Motornieuws: Kijk je uit naar deze nieuwe uitdaging in WorldSBK?


Sam Lowes:
“Ik moet nog veel leren in deze nieuwe categorie. Vooral over de motor, de banden en de nieuwe circuits. Maar ik ben erg gemotiveerd en enthousiast over deze kans. Ik ben erg ruimdenkend en klaar om me aan te passen en te leren wat ik nodig heb om competitief te zijn in WorldSBK.”

Wat waren de belangrijkste factoren achter deze beslissing?


Lowes:
“Het is altijd mijn doel geweest om in het World Superbike te racen. En na het winnen van de World Supersport-titel in 2013 was het een normale stap. Maar ik heb ervoor gekozen om m’n pijlen te richten op de Grand Prix. Ik ben blij en trots dat ik zo’n goede GP-carrière heb gehad. En ik heb er echt van genoten. Maar ik denk dat het tijd is om over te stappen naar WorldSBK. Om een andere machine te proberen en te leren rijden op een superbike. Ik geloof ook in mezelf en ik weet dat ik mooie dingen kan verwezenlijken.”

Wat betekent het voor je om dit avontuur aan te gaan met je huidige team?


Lowes:
“Het is een voorrecht om voor het Marc VDS Racing Team te rijden. Samen deze sprong maken is symbolisch, want ik weet zeker dat we ook in het WorldSBK een sterk en toonaangevend team kunnen zijn. Ik ben Marc van der Straten erg dankbaar dat hij mij dit nieuwe project heeft toevertrouwd. We hebben een uitstekende relatie, we hebben samen al een aantal geweldige dingen bereikt en we hopen er nog veel meer te bereiken!”

Kijk je ernaar uit om op Ducati te rijden?


Lowes:
“Ducati is momenteel erg succesvol in een aantal categorieën. Ze doen het ongelooflijk goed. Het zal geweldig zijn om hun motor te kunnen gebruiken en als je kijkt naar de geschiedenis van WorldSBK, hebben veel Britse coureurs uitstekende resultaten behaald met Ducati. Dus dat is al een grote motivatie voor mij.”

Ben je vastbesloten om je Moto2-carrière op een goed einde te brengen?


Lowes:
“We hebben nog 12 races te gaan dit seizoen. En ik ben een beetje verdrietig, want het is een buitengewone categorie. We hebben dit jaar een goede snelheid laten zien, maar we zijn er niet in geslaagd om elk weekend een goed eindresultaat neer te zetten. Ik wil graag nog wat prestaties neerzetten, en wat statistieken toevoegen aan mijn palmares. Ik ben erg gemotiveerd om zo goed mogelijk te finishen. We staan aan de leiding in het teamkampioenschap. En ik wil vechten voor de top drie in de algemene rijdersstand en helpen om de teamtitel te winnen. Dat zou een mooi einde van mijn GP-carrière zijn.”