avatar Gijs GilisGijs Gilis    29 jan 2021, 12:34    0   

Suzuki heeft een teaserfilmpje online gezet van wat eruitziet als de nieuwe Hayabusa. Met 100 procent zekerheid kunnen we nog niet zeggen of het wel degelijk de 2021-versie van de legendarische snelheidsmachine is, maar alles wijst er wel op.

Op een kombaan zien we de slechtvalk (vertaling van Hayabusa) voorbij knallen, en horen we ook – hoewel erg kort – z’n motorgeluid. Verder valt een analoge/tft-snelheidsmeter op die vlotjes voorbij de 180 mijl per uur lijkt te gaan. Aan de bovenkant van het tft-display staat er ‘SDMS’, wat betekent dat de nieuwe Hayabusa meerdere vermogensmodi heeft. Er zit ook een in- en uitschakelbare quickshifter op. Op het scherm staan nog meer instellingen, maar wat die allemaal betekenen kunnen we niet met zekerheid zeggen. Een groot gedeelte wordt verborgen gehouden door de sleutel.

Uit de rest van de video kunnen we nog niet te veel afleiden, en dat is maar goed ook. Het moet natuurlijk nog een beetje spannend blijven. Het gerucht doet wel de ronde dat de nieuwe Suzuki Hayabusa is uitgerust met een slim veersysteem, dat onder andere de in- en uitgaande demping aanpast. Wat daarvan waar is, zien we op 5 februari voor de onthulling van het nieuwe model op het Suzuki Global YouTube-kanaal.