avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    28 jun 2023, 17:23    0   

Ook geen Mega Mindy, voor wie ’t zich zou afvragen. Wél de Ural Green Tanager, een nieuwste versie – lees: kleurstelling – van de Gear Up. De Green Tanager – de zilvergroene tangare in de boeken van onze lokale ornithologen – pakt uit met een flitsende blauw en groene laklaag over tank, kuipwerk en accessoires. Of dat de nodige kopers zal weten te lokken, valt af te wachten.

Tweede vogelfiets

Wat voor de ene een bizar thema lijkt voor een motor, is voor Ural intussen vrij gewoontjes. In 2020 lanceerde het merk immers al z’n Red Sparrow-editie. Geen ode aan de gelijknamige spionagefilm uit 2018, wel een knipoog naar de Mexicaanse roodmus. De rode laklaag vond z’n weg naar bagagedrager, accenten en de rode kickstart, terwijl een grijze tint over de tank, bak en spatborden werd geborsteld.

Green Tanager

De nieuwkomer is op zijn beurt gebaseerd op het groene verenkleed van de vogel, waarbij de spuiterij de opdracht kreeg om elke beugel, bagagedrager, koplamplijst en cilinderkop in die tint te dopen. Voor de resterende carrosserie koos de designafdeling dan weer voor een felblauwe kleur. De kers op de taart is een gestileerde tangare op de zijdeksels en op de flanken van het zijspan. Eh, ’t is eens iets anders.

Meer info? Die vind je op de website van Ural.