avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    01 jun 2023, 17:55    0   

Eenieder met een motorhart had al even in de smiezen dat de legendarische Isle of Man TT inmiddels een vliegende start heeft genomen. De afgelopen dagen stonden volledig in het teken van de kwalificaties, maar vanaf zaterdag begint ‘het échte werk’. Wij lijsten voor u even de nieuwigheden voor 2023 op, de mogelijkheden om de races te volgen én een volledig programma.

Tien races in totaal

Voor de tweede editie sinds de pandemie heeft de organisatie een opvallende aanpassing in petto: tot en met vorig jaar waren er tijdens de TT steevast twee races voor de Superbikes, Supersports en Sidecars, terwijl er in de Superstock en Supertwin slechts één race verreden werd. Maar in 2023 is elke klasse gelijk voor de wet. Zo krijgen we twee races extra, wat het totaal op tien races brengt. Daarenboven schuift het programma sinds de start van de qualifiers met een dag op: zo vindt de laatste Senior TT dit jaar plaats op zaterdag in plaats van op vrijdag. Wij gokken dat de organisatie vooral meer volk aan de schermpjes en radio’s wil kluisteren, dat lukt nu eenmaal beter op een weekend- dan op een weekdag.

Foto: David Maginnis/Pacemaker Press

IOM TT live volgen

Net zoals vorig jaar kan je online een TT+ Live Pass kopen. Met zo’n Pass kan je voor 26,99 euro alle races volgen via livestream, en krijg je toegang tot exclusieve extra content zoals documentaires en analyses – zowel voor als na de races.

Een lekker nostalgische optie, is om de races live op de radio te volgen bij Manx Radio. Niks spannender dan live timings mee te krijgen, terwijl de verslaggeving zich schor schreeuwt bij de passage van de rijders aan Creg-ny-Baa, Ballaugh Bridge of Glen Helen. Aaargh, we kunnen niet wachten!

Het volledige programma

Even een disclaimer vooraf: dit is het meest recente uurrooster op de officiële website van de IOM TT, maar een wijziging onder invloed van weer of incidenten is uiteraard altijd mogelijk. Zie dit schema dan ook als een ruwe indicatie van de starttijden, lokale tijd. In onze contreien zit je gezien het tijdsverschil dus het best een uurtje later aan de tv, radio of computer. Veel kijk- en luisterplezier!

RACE WEEK
Race Day 1
Zaterdag 3 Juni
11:45Monster Energy Supersport TT Race 1 [4 laps]
14:153wheeling.media Sidecar TT Race 1 [3 laps]
Race Day 2
Zondag 4 Juni
14:40RST Superbike Race [6 laps]
Race Day 3
Dinsdag 6 Juni
10:50Sidecar Shakedown [1 lap]
11:45RL360 Superstock TT Race 1 [3 laps]
14:00Carole Nash Supertwin TT Race 1 [3 laps] 
Race Day 4
Woensdag 7 June
11:45Monster Energy Supersport TT Race 2 [4 laps]
14:153wheeling.media Sidecar TT Race 2 [3 laps]
Race Day 5
Vrijdag 9 juni
11:45RL360 Superstock TT Race 2 [3 laps]
14:00Carole Nash Supertwin TT Race 2 [3 laps] 
Race Day 6
Zaterdag 10 juni
11:20Celebrating 100 Years of Sidecars at the TT
12:15Milwaukee Senior TT [6 laps]