avatar Gijs GilisGijs Gilis    22 jun 2021, 16:59    0   

Helaas werd de Isle of Man TT ook geannuleerd voor 2021, maar de organisatoren hebben al een schema voor de races van volgend jaar. Fans zullen terugkeren naar Isle of Man om de races te aanschouwen, maar die zullen ook toegankelijker zijn dan ooit, dankzij de wonderen van livestreaming. De TT wordt op televisie uitgezonden en dat zou vanuit de hele wereld te volgen moeten zijn.

Online streamingkanaal

Volgens een persbericht van de organisatoren van de IOMTT zal het nieuwe online streamingkanaal in 2022 van start gaan. Dit zal de eerste keer zijn dat het evenement volledig live op televisie wordt uitgezonden. Fans zullen blij zijn te horen dat het kanaal niet beperkt blijft tot twee weken per jaar, want er staat al een hele reeks gloednieuwe gratis toegankelijke content klaar voor levering in 2022. Het persbericht belooft verhalen van rijders, diepgaande interviews en nieuw opgenomen beelden die de fans als nooit tevoren onderdompelen in de TT.

Programma voor 2022

Het 2022 TT-programma zelf is ook vrijgegeven. Het evenement begint op zondag 29 mei en eindigt op vrijdag 10 juni. De eerste zes dagen zijn de kwalificaties. De eerste echte race zou de zes ronden tellende Superbike TT op zondag 4 juni zijn, en de laatste race zou de zes ronden tellende Senior TT op vrijdag 10 juni zijn. Maar de IOMTT wordt bijna altijd verstoord door het weer, dus verwacht niet dat alles loopt zoals gepland – dat gebeurt nooit.

Yamaha R7 en Aprilia RS660?

Er zijn ook andere veranderingen. De Supertwins worden op de schop genomen en laten machines tot 700cc toe. Je kunt dus verwachten dat teams met de Yamaha R7 en Aprilia RS660 gaan meedoen. In 2023 zijn er in totaal 10 races (weer of andere onderbrekingen daargelaten), met een extra Superstock-race en een extra Supertwins-race. Heel cool, en het is goed om te zien dat de TT-organisatoren in ieder geval proberen om hun evenement te laten groeien.