avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    10 aug 2021, 13:13    0   

Aprilia heeft nu echt de smaak te pakken, want dit is echt de 2022 Aprilia Tuareg 660. Geruchten over deze motor deden al een tijdje de ronde en dat is niet zo gek, want de eerdere 660-modellen werden allemaal met veel enthousiasme onthaalt. Bovendien maakte Aprilia er geen geheim van dat er nog meer modellen aanstaande waren. De nieuwe Tuareg heeft een maximumvermogen van 80 pk en een maximaal koppel van 70 Nm, met volgens Aprilia een sterk verbeterde curve voor het lage en middelhoge toerengebied.

Hoogstaande uitrusting voor de Aprilia Tuareg 660

Je kunt kiezen uit vier rijmodi, waarvan twee aanpasbaar en eentje speciaal voor offroadrijden. Het ABS kan zoals het hoort op beide wielen of alleen op de achterwielen worden uitgeschakeld. Verder zien we een volledig APRC-systeem met tractiecontrole, cruisecontrol, en motorremmen, allemaal toegankelijk via een 5 TFT-display. Het carter is aangepast, wat een grondspeling geeft van meer dan 240 mm en toch een zithoogte van minder dan 860 mm oplevert en ook de vering is klaar voor offroadgebruik.

Een nieuw stalen buizenframe, gekoppeld aan aluminium steunen, moet de Tuareg volgens Aprilia een goede gewichtsverdeling en goede massacentralisatie geven. En onder Aprilia’s motto ‘minder gewicht = meer plezier’ is het drooggewicht 187 kg. Met onder andere een 18-liter brandstoftank is het rijklaargewicht uiteraard een stuk hoger, maar hoeveel precies, laten de Italianen in het midden.

Ook naar de prijs van de Aprilia Tuareg 660 is het nog gissen.

Drummen?

Het wordt steeds drukker bij de adventure middenklassers. Voge introduceerde zopas de 650 DSX mono cilinder en Yamaha is met de Ténéré 700 al een tijdje trendsetter. En dan is er nog het nieuws over Kawasaki studie m.b.t. een middenklasse adventure. 2022 begint er goed uit te zien!