avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    27 jul 2022, 13:57    0   

Voor Iván Cervantes mag een motor gerust zwaarder zijn dan wat hij doorgaans onder de billen treft. De vijfvoudige wereldkampioen enduro won afgelopen weekend immers de Baja España Aragón op een Tiger 900 Rally Pro, in de categorie ‘Trail’. Hij haspelde de 450 km af in 6u13m12s. Een klinkende overwinning, aangezien de zilveren plak in die categorie maar liefst 1u06m later over de finish bolde…

11e overall

Maar wat misschien nóg indrukwekkender is, is dat Cervantes als 11e eindigde in het algemene klassement van een race die meetelt als de vierde ronde in de FIM Bajas World Cup 2022, op slechts 33 minuten en 50 seconden van de uiteindelijke winnaar. Het volledige deelnemersveld van de Baja van Aragon bestond uit 75 rijders, waaronder een aantal van de sterkste piloten uit de internationale rallywereld met hun speciale racemotoren met Dakar-specificaties. 

Nieuwe categorie

De volledig nieuwe Trail en Maxi-Trail categorieën van de Baja van Aragon werden in het leven geroepen om het steeds groeiende aanbod aan productie adventuremotoren in de kijker te zetten en daarin greep de Triumph zijn kans om z’n troeven optimaal uit te spelen. De Tiger 900 Rally Pro was voor de gelegenheid gehuld in een unieke ‘Baja Aragon’- kleurstelling, en bewees in het Spaanse zand zoveel meer te zijn dan de ‘zoveelste’ trailmotor.

Iván Cervantes vertelde na de race: “We kwamen met een duidelijk doel naar de Baja van Aragón, namelijk om de nieuwe Trail categorie te winnen met de Tiger 900 Rally Pro. Onze hogere ambitie was echter om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten in het algemene klassement en velen waren verbaasd over de snelheid die we hadden met de Trail. We zijn trots op het werk dat we geleverd hebben en we hebben iedereen veel stof gegeven om over na te praten.”

Dit bewijst andermaal dat Triumph dat Triumph z’n opwachting heeft gemaakt in de offroad-racerij en van plan is om er te blijven! We kozen voor deze race omdat we hier in de toekomst ook met ons Enduro-project aan de start zullen verschijnen, en uiteraard successen willen boeken! Ik ben heel blij om na al die jaren terug op de Baja van Aragon te zijn en om terug naar huis te keren als kampioen in de categorie met Triumph.”