avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    10 dec 2020, 13:15    0   

Net zoals de Belgische, is de Spaanse belastingdienst bijzonder actief. In een onderzoek naar belastingfraude wordt volgens de Spaanse krant El Confidenciàl de naam van vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo genoemd. Is Jorge Lorenzo opnieuw betrokken bij belastingfraude?

Caroussel

Lorenzo zit in woelig water. Eerder werd zijn naam al genoemd in het Red Charisma onderzoek. Dat focust zich op een systeem waarbij geld veelvuldig van bank gewisseld wordt om uiteindelijk de belastingen te ontduiken. Volgens de Spaanse krant gaat het hier om een systeem waarbij Lorenzo’s geld verhuisde tussen Andorra, Monaco en uiteindelijk Zwitserland. Tijdens de periode van deze caroussel had De Lorre zijn taks-domicilie in Londen. Het zou gaan om 850.000 euro. Is Jorge Lorenzo opnieuw betrokken bij belastingfraude? Of is het zijn omgeving die hem in moeilijkheden bracht?

Niet voor het eerst

Wellicht is dit nog maar het topje van de ijsberg in deze zaak en mogelijk gaat het ook over de rol van malafide managers. In elk geval is dit niet de eerste keer dat Sjors zich in woelig water bevindt. Lorenzo moest al eens 40 miljoen euro betalen voor ontduiking tussen 2013 en 2016.