avatar MotornieuwsMotornieuws    19 okt 2022, 17:30    0   

Het Japanse K-Speed houdt van drie dingen: kleine motoren, maatwerk en het aanpassen van kleine motoren. De shop laat elk ontwerp graag voor zichzelf spreken. Dit is de Road Rumbler, en het is een aangepaste BMW G 310 R.

Klaar-voor-alles-houding

Zo’n standaard G 310 R is een goed uitziende naked bike, maar de aanpassingen van K-Speed maken hem wat specialer. Zo hebben de Japanners gekozen voor M-kleuren op de tank en de belly pan, witte gepoedercoate wielen en een witte monoshock. De aangepaste kont en het zadel zien er bijzonder uitnodigend uit, en het verhoogde voorspatbord geeft de Road Rumbler een soort klaar-voor-alles-houding.

Relaxte coolheid

De ronde zwarte spiegels, de ronde ledkoplamp en de twee kleine knipperlichten voegen zowel een relaxte coolheid als een duidelijk vleugje moderniteit toe aan het geheel. Het geheel is overzichtelijk, met alles precies waar het moet zijn en niets overbodigs aanwezig. Het is schoon, minimalistisch en ziet eruit als een koel bolletje ijs op een warme zomerdag.

Eenmalig project?

Voor degenen die er niet mee bekend zijn, K-Speed levert aftermarket accessoires, bolt-on aanpassingskits en maakt ook volledig aangepaste motoren. Het is op dit moment niet duidelijk of deze motor is gebouwd als een eenmalige custom, of dat K-Speed plannen heeft om alle onderdelen die hier zijn geïnstalleerd of specifieke onderdelen beschikbaar te maken voor aankoop. Als je van een BMW G 310 R een soort moderne café racer-achtige motor wilt maken, dan lijkt dit zeker een goede manier om dat te doen.