avatar MotornieuwsMotornieuws    09 dec 2022, 15:43    0   

De kalender voor de nieuwe Yamaha R7 Cup is bekend. De klasse zal in actie komen bij de race events op de permanente circuits van de BeNeLux Trophy. Er wordt niet alleen gereden in België, Nederland en Luxemburg maar ook op de schitterende Nürburgring in de Duitse Eifel en het Franse Croix-en-Ternois.

Toegankelijke cup

Onlangs werd de nieuwe Yamaha R7 Cup aangekondigd, waarmee een nieuw hoofdstuk toegevoegd wordt aan het Yamaha Racing bLU cRU Benelux programma. Betaalbaarheid, plezier en snelheid kenmerken deze Cup. De R7 met GYTR-wegracekit levert een toegankelijke sportmotor op voor de trackday-rijder die klaar is voor de competitie of de jonge coureur die door wil stromen vanuit de R125 Cup of de R3 Cup. Alle motoren binnen de verschillende Cups zijn precies hetzelfde gebouwd, wat ervoor zorgt dat de vaardigheid van de coureur doorslaggevend is en de betaalbaarheid van de klassen gewaarborgd blijft.

Betaalbaarheid en verscheidenheid

Ook de wedstrijdkalender van de Yamaha R7 Cup past in het concept om betaalbaarheid te garanderen, waarbij voldoende uitdaging en verscheidenheid van de circuits zeker niet wordt vergeten. De Cup zal in actie komen bij de race events op de permanente circuits van de BeNeLux Trophy in en rond Nederland en België. Er wordt gereden op het TT circuit Assen in Nederland, Circuit Jules Tacheny in het Belgische Mettet en Colmar-Berg in Luxemburg. Ook is er een uitstapje naar de Nürburgring in Duitsland en wordt er twee maal gereden in het Franse Croix- en-Ternois, niet ver van de Belgische grens. Tijdens ieder event zullen er twee races worden verreden. De voorlopige kalender is als volgt:

8-9 april:  Croix-en-Ternois (F)

27-28 mei: Mettet (B)

10-11 juni: Nürburgring (D)

1-2 juli: Assen (NL)

1-3 september: Colmar-Berg (L)

23-24 september: Croix-en-Ternois (F)

De kalender is onder voorbehoud. Voorafgaand zal er nog een voorjaarstraining plaatsvinden op een nader te bepalen circuit.

Europese R-series SuperFinale

De beste rijders uit de R7 Cup mogen bovendien ook nog de strijd met de beste rijders van de Cups uit andere landen aangaan in de bLU cRU Racing SuperFinale, die wordt verreden binnen het programma van de World Superbike. Voor de winnaar van de R7 SuperFinale is er een splinternieuwe Yamaha R7.

Korting voor deelnemers Yamaha R7 Cup bij inschrijving voor 31 december

Ben je geïnteresseerd maar twijfel je nog over deelname aan de Yamaha R7 Cup? Snelle beslissers worden beloond met een korting van maar liefst 500 euro! De prijs voor het complete Yamaha R7 Cup-pakket inclusief inschrijfgeld voor de race events en voorjaarstraining bedraagt bij aanmelding voor 31 december 16.999 euro (incl. BTW), daarna is dat 17.499 euro (incl. BTW).
Mocht je al in bezit zijn van een Yamaha R7 en wil je deelnemen aan een Cup of heb je andere vragen? Dan kun je terecht bij Bob Withag of Leon Bovee via info@yamaharacingbenelux.eu