avatar MotornieuwsMotornieuws    23 nov 2020, 14:26    0   

Met de Z H2 SE introduceert Kawasaki een Special Editon van zijn spectaculaire supercharged naked. Het gloednieuwe remsysteem, de elektronische gestuurde vering zorgen voor nóg wat meer prestaties. Nieuwe kleurstellingen geven hem een frisse look voor 2021.

De cijfers

Nog even de cijfers voor wie zou vergeten zijn waarom de Z H2 SE een sensatie is: De 998cc-viercilinderkrachtbron van de Z H2 SE met de unieke supercharger zorgt voor een onvoorstelbaar piekvermogen van 200 pk bij 11.000 tpm en ook voor een strakke en gestaag toenemende koppelafgifte met een maximum van 137 Nm bij (reeds) 8.500 tpm. Dat zorgt niet alleen voor waanzinnige prestaties, maar maakt hem beheersbaar en dus ook toegankelijk voor een breed publiek. Technologie zorgt verder ook voor beheersbaarheid: elektronische cruisecontrole, tractiecontrole, diverse power modes, een up/down quickshifter, een cornering-managementsysteem, launch control en intelligent ABS. Al deze systemen zijn op elkaar af te stemmen door middel van Bluetooth connectiviteit en de Kawasaki Rideology App.

Stabiliteit, wendbaarheid en wegligging

De Z H2 SE zet nieuwe normen op het gebied van wendbaarheid, stabiliteit en wegligging dankzij een zeer stijf trellisframe en een state-of-the-art elektronisch “skyhook” veersysteem. Dat systeem stelt de demping voor- en achteraan in realtime af op de rijstijl, rijomstandigheden en het wegdek. Het resultaat is stabiliteit, comfort en beheersbaar weggedrag un alle omstandigheden. Het rijwielgedeelte profiteert daarnaast van een Brembo rempomp en superlichte Brembo Stylema remklauwen voor een directere respons en fellere remprestaties.

Prijs en beschikbaarheid

De Z H2 SE staat medio februari bij de Kawasaki dealers in de showroom voor € 20.849 in de kleur Golden Blazed Green / Metallic Diablo Black. Ook de ZH2 maakt vanzelfsprekend nog steeds zijn opwachting en komt in 2021 in twee kleurstellingen bij de dealer te staan: Metallic Spark Black / Metallic Graphite Gray / Mirror Coated Spark Black en Golden Blazed Green / Metallic Diablo Black. Kostprijs: €18.249. Kijk voor meer informatie op www.kawasaki.be

Meer over de Z H2?

Wij onderwierpen deze sensationele naked eerder al aan een test en zochten het antwoord op de vraag: “wie is sneller: de Kawasaki Z H2 of de Audi RSQ8 Quattro