avatar MotornieuwsMotornieuws    24 apr 2020, 17:52    0   

PERSBERICHT – Nu dat er door de Corona crisis in heel Europa speciale maatregelen gelden en vele mensen hun huis niet kunnen verlaten tijdens de huidige pandemie, neemt Kawasaki maatregelen om op operationeel gebied alle werkzaamheden te waarborgen met het oog op een terugkeer naar een normale situatie in de toekomst.

Het bedrijf is erg begaan met de duizenden Kawasaki-eigenaren in Europa en wil hen een gepast signaal geven met de aankondiging dat de periode van fabrieksgarantie wordt verlengd voor nieuwe en bestaande wegmotorfietsen, Jetski’s en MULE/ATV’s (met uitzondering van de voertuigen ingeschreven voor professioneel gebruik) als tegemoetkoming voor het feit dat men nu slechts beperkt of helemaal geen gebruik kan maken van de machines. Daarom zal de standaard fabrieksgarantie nu worden verlengd, te beginnen met de periode van de “lockdown” op de belangrijkste Europese markten. De maatregel wordt herzien naarmate de situatie verder evolueert.

Vele Kawasaki-eigenaren verkeren nu in een situatie waarin zij hun machine niet of beperkt kunnen gebruiken. In samenwerking met Kawasaki Heavy Industries geeft Kawasaki haar klanten enige zekerheid met betrekking tot de fabrieksgarantie. Zo lopen eigenaren de voordelen van fabrieksgarantie niet mis wanneer de maatregelen rond het coronavirus weer afgebouwd zijn. De fabrieksgarantie blijft evenwel ongewijzigd voor producten die momenteel professioneel worden gebruikt – zoals in de landbouw bijvoorbeeld.

Kawasaki past zich aan

Daarnaast is Kawasaki ook voortdurend bezig de bedrijfsstructuur en dagelijkse werking af te stemmen op de veranderende omgeving. Verzending van onderdelen en accessoires blijft gewoon functioneren met uiteraard strikte hygiëne-regels en respect voor de maatregelen waarbij de nodige onderlinge afstand gegarandeerd kan worden.

Zodra de pandemie onder controle is en de beperkingen worden opgeheven kunnen gebruikers gerust zijn dat Kawasaki zich onverminderd in zal blijven zetten voor het realiseren van een optimale klanttevredenheid.