avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    13 nov 2020, 13:45    0   

Kawasaki onthulde kort geleden al één van de belangrijkste nieuwe modellen voor 2021. Nu heeft het Japanse merk ook verdere details vrijgegeven, waaronder ook de prijzen voor beide avontuurlijke tourmotoren.

De nieuwe Versys 1000 S is beschikbaar vanaf €15.399,- en de Versys 1000 SE vanaf €16.999,-.

Vanaf zaterdag 12 december zijn deze nieuwe modellen te zien bij de Kawasaki dealer.

In 2019 introduceerde Kawasaki met de Versys 1000 SE een avontuurlijke, comfortabele reismotor. Nu volgt ook de Versys 1000 S, een motor met alle high-end voordelen van de SE maar met een andere, handmatig instelbare ophanging voor een nog aangenamere rijervaring. Bovendien geniet de S ook van een omvangrijke standaarduitrusting.

Handmatig instelbare Showa-ophanging

Net als op de Versys SE is deze S-versie uitgerust met een viercilinder 1.043 cc motorblok met elektronische gaskleppen. Het belangrijkste verschil tussen beide Versy’s (pun intended) vinden we terug in de ophanging. Vooraan de motorfiets vangt een handmatig instelbare Showa 43 mm USD-voorvork de klappen op. Achteraan zorgt een horizontale “Back-Link”-vering met een gasgevulde Showa-schokdemper voor de nodige demping. Zowel voor- als achteraan is de veervoorspanning en de uitgaande demping volledig instelbaar. Het rijgedrag is nu meer gefocust op de weg in plaats van offroad. Dat is een bewuste keuze van Kawasaki, want de Versys 1000 S is gemaakt om in te zetten daar waar hij het meeste gebruikt wordt: op de openbare weg.

Comfort met grote “C”

Kawasaki wil met de Versys S duidelijk een baanmachine op ons loslaten. De zitpositie is uiterst ergonomisch en comfortabel, het verstelbare windscherm biedt optimale bescherming tegen de rijwind en dankzij de complete LED-verlichting en bochtenverlichting zal je ook in het donker kilometers kunnen blijven doorgaan. De bekrachtigde assist/slipper koppeling en de Kawasaki QuickShifter maken de lange ritten ook heel wat aangenamer.

Uitgebreid standaardpakket

De Versys 1000 S komt standaard met heel wat hoogwaardige features: Cruise Control, een 12 V-aansluiting, handvatverwarming, handbescherming en Kawasaki’s unieke High Durable Paint. Ook heel wat veiligheidssystemen vind je op elke Versys 1000 S terug zoals Traction Control, Power Modes en Kawasaki’s Cornering Management. Je kan kiezen uit vier rijmodi (Sport, Road, Rain en de aanpasbare Rider-modus). Via het TFT-display met Bluetooth-verbinding koppel je jouw smartphone met je motorfiets en kan je via de Rideology-app toegang krijgen tot heel wat informatie zoals ritgegevens, kilometerstand en de periode tot de volgende onderhoudsbeurt.

Versys 1000 SE krijgt veringsupdate

Kawasaki’s Versys 1000 SE krijgt in 2021 een update aan de software van de semi-actieve elektronische vering. De nieuwe software implementeert Showa’s “Skyhook”-filosofie. Deze software werd door Kawasaki’s ingenieursteam uiterst zorgvuldig afgesteld zodat het dynamische rijkarakter behouden blijft. Het systeem garandeert een soepele handling doordat het zich continu aanpast aan de wegomstandigheden. Daarnaast zorgt de nieuwe software ook voor optimaal contact met het wegdek, verminderde neiging tot ‘’duiken’’ en nog meer stabiliteit op de snelweg en in de regen.

De nieuwe Versys 1000 S en SE zijn vanaf december te verkrijgen in twee kleurstellingen:

  • Emerald Blazed Green / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black
  • Pearl Storm Gray / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black